ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:16 18.02


Ще варіант: Комсомольськ може стати Горішніми Плавнями, якщо за це проголосує Верховна Рада

Комсомольськ може перейменувати парламентський комітет і сама Верховна Рада. пропонована назва тепер - Горішні Плавні. Голосування відбудеться уже сьогодні.

Епопея з перейменуванням міста Комсомольськ на Полтавщині триває. Після того, як місцева рада вирішила, що залишить назву Комсомольськ, але буде вона не на честь комсомольців, а в якості абревіатури назви "КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей (Ь) Справжніх (Ь) Козаків", Інститут національної пам'яті, який і займається новими назвами для населених пунктів вирішив таки змінити цю "аббревіатуру". Його керівник Володимир В'ятрович написав:

 

Маніпуляції не допоможуть - комітет ВРУ з питань місцевого самоврядування підтримав повернення місту історичної назви Горішні Плавні і завтра це підтвердить парламент.

Опубліковано Volodymyr Viatrovych 17 лютого 2016 р.

Цю ж думку підтримав й екс-народний депутат, керівник полтавської "Просвіти" Микола Кульчинський:

"Просвіта" ще на початку 90-х пропагувала цю історичну козацьку назву. Чимало для цього робили активісти "Просвіти" наддніпрянського міста. Добрим словом хочу згадати Миколу Передерищенка. Подяка Володимиру В'ятровичу за виважене рішення. Останнє слово за нардепами.

Разом із тим, у коментарях до допису Інституту національної пам'яті користувач Кирилл Воронин зазначає:

Для нас Комсомольск не ассоциируется с коммунизмом или совком. Это просто ИМЯ нашего города. Я уверен, что никто не захочет, чтобы ему насильно меняли имя. В Комсомольске не живут дебилы, идиоты и ватаны. Тут живут адекватные люди, которые как и все украинцы хотят жить в сильной и процветающей Украине. Поэтому у меня просьба - украинцы, давайте с уважением относиться к друг другу. Если мы будем клевать друг друга, толку с нас как с нации точно не получится. И прежде чем кого-то оскорблять, узнайте причину его поступков.

Слухання цього питання відбудуться вже сьогодні у Верховній Раді, згідно з порядком денним чергового засідання.

Лесь ГАВРИЛОВ

Комсомольськ, Горішні Плавні, декомунізація, перейменування, Вятрович, Кульчинський

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.