ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:32 18.02


У Полтаві визначили місця із найбільш брудним повітрям. Найчистіше - над парком "Перемога"

Найбільш брудним було повітря в районі Супрунівського промвузла, Алмазного заводу, на площі Зигіна та над головними вулицями. Найчистішим - над парком "Перемога". За минулий рік інколи в повітрі було забагато пилу.

У лабораторії Полтавського центру з гідрометеорології протягом усього минулого року досліджували повітря над містом. Виявилося, що підвищений рівень забруднення характерний для Супрунівського промвузла, а також у зоні впливу Алмазного заводу, районів, які прилягають до площі Зигіна та вулиць з інтенсивним рухом транспорту, зокрема: Зіньківська, М.Бірюзова, Пушкіна, Шевченка, Жовтнева, Фрунзе, Кагамлика, Алмазна та інші.

Найнижчий рівень забруднення відмічався в зоні, що прилягає до міського парку відпочинку "Перемога".

Як і в попередні роки, продовжує простежуватися закономірність сезонних змін середньомісячних концентрацій. Саме в холодний період зростає забрудненість діоксидом сірки та розчинними сульфатами, що пов'язано з більшим викидом продуктів згорання палива.

Також, як свідчать підрахунки, із десяти визначальних інгредієнтів лише вміст пилу в атмосфері перевищував відповідні середньодобові гранично допустимі концентрації (ГДК) в 1.3 раза.

Найбільш запиленим повітря було у серпні, вересні та жовтні, що обумовлено малою кількістю опадів та високим температурним фоном.

пил, повітря, ГДК, атмосфера

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.