ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:44 18.02


Страус-переселенець, якого перевезли у Полтаву з Донбасу, висиджує потомство

Страус на прізвисько Кабул, привезений із зони АТО, більше року живе у Полтаві, а нині висиджує майбутнє потомство.

Страуса ему до Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру привезли з-під Донецька у грудні 2014 року. Коли його колишній господар Валерій Боняківський, який його там знайшов, загинув, мама бійця Марія Карпівна ініціювала перевезення птаха до Полтави. Оскільки у її сина був позивний Кабул, страус носить тепер таке ім'я.

Віталій Бедніна, керівник Центру, розповідає:

Коли до нас приходять діти, ми, Марія Карпівна розповідаємо їм про події на Донбасі на прикладі історії життя Валерія Боняківського і цього птаха. І, повірте, у патріотизмі такі діти розбираються краще за нас із вами.

На території еколого-натуралістичного центру страус Кабул уже живе не один, а з двома самицями. Одна із них знесла яйця, які в ему висиджують саме самці.

Довідково. Полтавець Валерій Боняківський у мирний час був приватним підприємцем і художником. Під час АТО у складі батальйону "Дніпро-1" старшина міліції виконував роботу з охорони правопорядку на Донеччині, де загинув 16 жовтня 2014 року. Похований на Алеї слави Боженківського кладовища Полтави. Посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. У Полтаві Валерій залишив маму та три дочки.

Анна СОЛТОВСЬКА

Кабул, страус, Боняківський

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.