ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:15 19.02


АТОвці збентежені ціною на квартири в будинку, який їм хоче звести влада

У Полтаві на вулиці Марії Башкірцевої зведуть багатоквартирний будинок для учасників війни. Половину вартості квартири сплачуватиме боєць, половину - міський та обласний бюджети. Але бійці здивовані ціною - вісім тисяч за квадратний метр.

У Полтаві можуть збудувати багатоповерхівку для учасників війни. Про це йшлося на засіданні профільної комісії у міськраді. Її представник, депутат Вадим Ямщиков, зазначив:

Будинок мають звести за адресою вул.Марії Башкірцевої, 31а. Вартість квартири у ньому на 50 відсотків оплачує учасник бойових дій, а 50 відсотків - йде з міського бюджету (є пропозиція розділити цю суму між обласним і міським бюджетом).

Скільки конкретно коштуватимуть квартири в новобудові, пояснив начальник управління капітального будівництва Володимир Годня:

Там буде три під'їзди, будинок матиме десять поверхів і 152 квартири. Будинок спорудять панельний. Ціна за квадратний метр становитиме 7500 гривень.

Але деякі бійці здивовані такою позицією влади. Учасник війни Тарас Лелюх зазначив нашому кореспонденту:

Нам пояснили, що за пільговою ціною житло коштуватиме близько восьми тисяч гривень. Це у панельному будинку! Ви ж самі бачите, у Полтаві зараз будують цегляні будинки, де вартість квадратного метра - нижче семи тисяч гривень. Я ходив у різні будівельні фірми, просив дати собівартість будівництва - мені називали ціну в чотири тисячі гривень! Я вже нікому не вірю, бо складається враження, що на нас хочуть знов щось "роздерибанити"...

Викликає питання не лише ціна житла в будинку для АТОвців. Незрозуміло, як саме розподілятимуть квартири.

Депутат Вадим Ямщиков запропонував такий варіант:

Я запропонував створити механізм, щоб визначити осіб, які мають найбільше заслуг і яким найнеобхідніші квартири.

Однак і тут у бійця Тараса Лелюха є сумніви.

Це все дуже попередньо... Хочеться, щоб не було так, як завжди: трохи квартир декому виділять, а решту - "роздерибанять"... Ми з хлопцями взагалі вирішили звертатися до різних будівельних фірм і вести переговори з ними. Тому що, коли буде не один підрядник, а кілька - це все ж таки буде конкуренція.

Але на комісії ще навіть не визначилися, коли саме розпочнеться будівництво і чи розпочнеться взагалі... На проект такого будинку із міського бюджету можуть виділити 430 тисяч гривень.

Лесь ГАВРИЛОВ

будівництво, АТО, війна, новобудова, житло

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.