ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:47 20.02


Комсомольськ так і не перейменують до середини березня

Комсомольськ так і не перейменували. Поки що. Парламент учора просто не знайшов часу розглянути, відповідно до вимог Закону про декомунізацію, постанови про нові назви міст і сіл.

Учора у депутатів Верховної Ради України до перейменування міста Комсомольська, а також Дніпропетровська, Кіровограда та ряду інших населених пунктів із «радянськими» назвами, як то кажуть «руки не дійшли». Нардепи розійшлися до наступного пленарного засідання, яке відбудеться 15 березня, так і не вирішивши важливі питання. Тому Комсомольськ поки що залишається Комсомольськом.

Нагадаю, що згідно з Законом про декомунізацію, встановлений термін для перейменування – протягом шести місяців із дня набрання ним чинності, тобто до 21 лютого 2016 року.

Втім, міський голова Комсомольська виступає категорично проти перейменування.

 - Запропонована нова назва міста - Горішні Плавні - не має ніякого відношення до нашого міста і місця, де розкинувся Комсомольськ, це не є історична назва міста, – заявив мер Комсомольська Дмитро Биков місцевому виданню “Громадська думка”.

За його словами, будь-яка історична неправда через роки закінчиться неправдою, і місто було й буде Комсомольськом, "містом молодих ентузіастів".

Територіальні громади повинні вирішувати самі, у якому місті і з якою назвою вони прагнуть жити. Де ж децентралізація, коли думкою більше ніж 50 тисяч комсомольчан нехтують?

– задається питанням уродженець Кишинева Биков.

Биков також звернувся зі зверненням до до депутатів Верховної Ради: “Ви сьогодні представляєте мільйони громадян нашої держави, які надали вам вотум довіри, ви представляєте думку територіальних громад, які делегували вам свої повноваження. То чи можете ви дозволити собі цією думкою нехтувати?”.

 

Артур ЗАПЕКА

декомунізація, Комсомольськ, Биков, Верховна Рада, перейменування

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.