ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:33 21.02


Суд дав чутівському міліціонеру 12 років за вбивство

У грудні 2014 року в Донецькій області чутівський міліціонер, який знаходився у відрядженні в зоні АТО, застрелив волонтера на блокпосту.

Розслідування трагедії на блокпосту  розпочалося в грудні 2014 року, коли правоохоронці Дніпропетровщини зупинили автомобіль із двома чоловіками. Один із них стікав кров’ю від вогнепального поранення, другий — перебував у шоковому стані. Вони розповіли, що люди в камуфляжній формі обстріляли їхню машину на блокпосту у Донецькій області. Чоловіки сказали, що їхнього товариша вбили, і їм довелося залишити його тіло по дорозі. Потерпілі погано орієнтувалися на місцевості, тому й не змогли точно сказати, де залишили тіло товариша. Оперативникам Донеччини знадобилося три дні, щоби знайти його.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено що 17 грудня 2014 року троє чоловіків їхали в автомобілі ВАЗ-2114 з Глобиного до міста Вуглегірськ, де проходив службу у батальйоні Кіровоградської територіальної оборони рідний брат одного з волонтерів. У прес-службі ГУ НП Донецької області нам повідомили, що чоловіки везли медичні аптечки для військових, гроші і провізію.

Поблизу міста Костянтинівка на блокпосту машину зупинили військовослужбовці для перевірки документів. Під час цього один із військовослужбовців почав стрілянину з автомату у бік пасажирів – одна куля, що потрапила у шию одного з волонтерів, виявилася смертельною. Під час розслідування кримінального провадження було встановлено, що стріляв колишній помічник начальника Чутівського РВ УМВС України. Його прізвище - Гайдук.

19 лютого 2016 року суд виніс вирок міліціонеру — 12 років тюрми.

У мережі є відеоролик, на якому про те, що відбулося розповідає Сергій - один із потерпілих, який за два місяці пережив 12 операцій і кілька клінічних смертей.
Загиблого - іншого Сергія - у Глобиному поховали батьки. Влітку минулого року він збирався одружитися. Третій друг-волонтер - Олексій - зараз удома: хлопець одружений, виховує двох дітей.

Артур ЗАПЕКА

АТО, вбивство, Гайдук, суд

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.