ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:04 21.02


Сто років – не межа: Лубни відсвяткували ювілей довгожительки

Днями одна з найстарших лубенчанок - Софія Гаврилівна Борщ зустріла свій сторічний ювілей.

Ще якихось три роки тому Софія Гаврилівна власноруч колола дрова і охоче демонструвала свою вправність, адже нелегка жіноча доля навчила її всьому протягом майже півстолітнього трудового стажу. До важкої праці звикла з дитинства, а потім вона і стала її вірною супутницею, не полишаючи Софію Гаврилівну спочатку на різних посадах у колгоспі села Єрківці Хорольського району, пізніше - на торфосховищах. Не цуралася ювілярка і брудної роботи: була дояркою на фермі, доглядала та вирощувала парникову городину.

Рецепт довголіття, як розповіла кореспонденту сайту лубенської міськради сама Софія Гаврилівна, простий: правильне харчування, дотримання елементарного режиму дня, душевний спокій та рівновага, а ще – обов’язкова тиха година пообідньої пори, що допомагає відновлювати сили. Крім того, за словами бабусі, треба продовжувати жити і не думати, що 100 років – це межа.

Довгожителька отримала від міського голови Лубен Олександра Грицаєнка вітальну листівку, пам’ятні подарунки та букет квітів. А найбільша радість та втіха старенької – четверо онуків, вісім правнуків та чотири праправнуки.

Артур ЗАПЕКА

ювілей, Лубни, ветеран, Грицаєнко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.