ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:17 21.02


Земляки роблять важливий крок до півфіналу баскетбольної Суперліги

БК "Кремінь" у першому чвертьфіналі чемпіонату країни з баскетболу у драматичному та наднапруженому матчі переміг івано-франківську "Говерлу".

Кремінь — Говерла - 82:76 (22:18, 14:21, 14:15, 32:22)

"Кремінь" в останній десятихвилинці дотиснув «Говерлу». Найкращими у складі господарів були Балашов (21 очко), Лохманчук (15 очок, 7 підбирань) та Скрипець (10,11).

Чвертьфінальна пара “Кремінь” - “Говерла” є “найсмачнішою” для гурманів баскетболу з огляду на те, що саме в ній за вихід до півфіналу ведуть боротьбу практично рівні за силами та кадровим потенціалом колективи. У регулярному чемпіонаті “Кремінь” та “Говерла” обмінялися перемогами. Цікаво, що це були виїзні перемоги четвертої та п'ятої команд регулярної першості. 20 листопада “Кремінь” поступився “Говерлі” у Кременчуці з рахунком 68:79, а 27 грудня у Івано-Франківську взяв реванш - 82:78. І ось – домашня вікторія у серії плей-офф!

Обидві команди сьогодні подарували глядачам справжнє свято баскетболу, з неймовірною розв’язкою! Матч, у якому обидві команди не дорахувалися через травми ключових виконавців (господарі – Олександра Тищенка, гості – Джейона Джеймса) розпочався під диктовку “Кременя”, який стартував дуже активно та агресивно. Проте, наприкінці чверті “Говерлі” вдалось вирівняти гру і на першу перерву команди пішли за невеликої переваги “Кременя” у "+4". Друга чверть також не дала відповіді на питання, хто ж зможе святкувати перемогу у цій грі.

А от у другій половині зустрічі вже гості виглядали більш переконливо та змогли довести рахунок навіть до +10 на свою користь. Напруга зростала, адже “Кременю” довелось демонструвати всі свої резерви, аби врятувати матч. Доля поєдинку вирішилась буквально за кілька хвилин до його завершення, коли Максим Балашов спочатку зрівняв рахунок, реалізувавши триочковий кидок, а потім і вивів “Кремінь” уперед. Неймовірна підтримка уболівальників просто не дозволила гравцям “Кременя” втратити перемогу у цьому матчі, завершив який чудовим данком на останніх секундах Богдан Байда.

Другу гру команди проведуть у Івано-Франківську 24 лютого. Якщо цей матч кременчужани програють, то доля перепустки до півфіналу вирішиться 26 лютого у Кременчуці – у третій грі суперників.

Результати інших матчів ¼ фіналу: “Дніпро” – “Одеса” - 86:63, “Будівельник” – “Хортиця” - 119:67, “Галичина” – “Харків” - 84:87.

Артур ЗАПЕКА

спорт, баскетбол, БК Кремінь, Ігор Чигринов

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.