ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:56 22.02


Голова ОДА визнав, що 90 відсотків "вільних" земель Полтавщини насправді обробляється

90 відсотків вільних земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів обробляються - без договорів і без податків. Щоб знати, які землі де-юре вільні - планують інформацію про них викладати в інтернет.

Відтепер всю інформацію про вільні землі сільськогосподарського призначення, що знаходяться за межами населених пунктів, буде оприлюднено на сайтах райдержадміністрацій. Таке доручення голова Полтавської ОДА Валерій Головко сьогодні дав на щотижневій апаратній нараді керівникам райдержадміністрацій спільно з регіональним відділенням Держгеокадастру.

Головко пояснив:

Найбільшою проблемою, через яку місцеві бюджети втрачають сотні мільйонів гривень податків, — це махінації в земельній сфері. Проблему слід вирішувати системно, на рівні законодавчих змін. Проте і на місцях можна зробити систему прозорою. Наприклад, що стосується вільних земель с/г призначення. Ситуація така, що на сьогодні 90 відсотків так званих вільних земель за межами населених пунктів насправді обробляються — без оформлення договорів, а відтак — без сплати податків. І про це знають всі — сільські і селищні голови, представники контролюючих органів, співробітники Держгеокадастру. А чимало з них ще мають від цього й фінансовий зиск. Тому дав доручення керівникам районів у найкоротші терміни разом із районними відділеннями Держгеокадастру оприлюднити всю інформацію про вільні землі сільгосппризначення на сайтах РДА. Щоб вся ця інформація була у вільному доступі. А громадськість закликаю проконтролювати всю оприлюднену інформацію і її достовірність. Адже місцеві жителі добре знають, де, хто і на яких умовах обробляється земля навколо їхніх сіл і селищ.

земля, ОДА, кадастр, Головко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.