ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:04 23.02


Уперше в Полтаві пройдуть вибори ректора вишу

Уперше серед вишів Полтави в Педуніверситеті обиратимуть ректора. Ця новація з'явилася в новому Законі "Про вищу освіту". Система виборів - складна: є виборці, є делегати від виборців, можливі навіть два тури. Кандидатів - четверо.

Вибори ректора Педуніверситету проводяться за наказом Міністерства освіти та науки через те, що у нинішнього ректора Миколи Степаненка сплив термін дії контракту. Вибори відбудуться післязавтра - 25 лютого.

Це будуть перші вибори ректора вишу в Полтаві за новим Законом "Про вищу освіту".

Про нюанси проведення перших виборів в одному з провідних вишів міста ми попросили розповісти голову Оргкомітету з проведення виборів, доцента кафедри географії та краєзнавства, депутата обласної ради Сергія Шевчука. Він пояснив:

Якщо в першому турі виборів, який відбудеться 25 лютого, жоден із кандидатів не набере мінімум 50 відсотків плюс один голос - призначається другий тур. До нього виходять двоє кандидатів, які мають найбільшу кількість голосів у першому турі. Якщо ж і в другому турі жоден кандидат не набере більше 50 відсотків голосів - Міністерство оголошує вибори такими, що не відбулися і за два тижні призначає нові вибори.

За інформацією Сергія Шевчука, участь у виборах братимуть 560 виборців. Тобто, для перемоги вже в першому турі кандидатові потрібно набрати мінімум 281 голос.

Мають право голосувати всі науково-педагогічні працівники університету, 15 відсотків студентів та десять відсотків непедагогічних працівників. Перших - 423 особи. У другій та третій категоріях студенти та працівники вишу обирали делегатів на вибори - прямим таємним голосуванням. Таких делегатів від студентів - 87, від непедагогічних працівників - 50,

- зазначив Сергій Шевчук.

Нагадаємо, що кандидатів на виборах ректора Педуніверситету - четверо. Це теперішній ректор Микола Степаненко, декан природничого факультету Марина Гриньова, професор кафедри географії Леонід Булава та доцент кафедри педагогіки Василь Фазан.

Лесь ГАВРИЛОВ

вибори, ректор, Педуніверситет, ПНПУ, Степаненко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.