ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:00 25.10


"Ворскла" вийшла до кубкового чвертьфіналу. ФОТО, ВІДЕО

Футболістам полтавської "Ворскли" знадобилося 120 хвилин, аби вирвати перемогу над непоступливим донецьким "Олімпіком" у матчі 1/8 фіналу розіграшу Кубка країни з футболу.

Ворскла — Олімпік — 2:0 ОТ (0:0)

Голи: Шарпар 104, Кулач 109.
Ворскла: Шуст — Пердута, Даллку, Чижов (к), Матвієнко — Шарпар (Ткачук 113), Скляр — Ребенок, Кравченко (Кулач 74), Одарюк (Кадимян 61) — Коломоєць. Запасні: Сарнавський, Гіоргадзе, Сапай, Загорулько.
Головний тренер — Василь Сачко.
Олімпік: Кичак (к) — Шабанов, Емерсон, Лухтанов, Лук’янчук (Доронін 46) — Єдинак, Цимбалюк (Біленький 66) — Мігунов, Хомутов, Шестаков (Сондей 46) — Михальов. Запасні: Махарадзе, Федорів, Прийомов, Моха.
Головний тренер — Роман Санжар.
Попередження: Скляр 101 — Шабанов 75, Емерсон 88.
Арбітр – Олександр Дердо (Чорноморськ).
25 жовтня 2017 року. Полтава. Стадіон "Ворскла". 758 глядачів. 5 градусів.

На матч проти «Олімпіка», який полтавці щойно пропустили на третю сходинку у рамках чемпіонату після двох поразок поспіль, Василь Сачко виставив близький до основного склад, чим підкреслив кубкові амбіції клубу. Роман Санжар навпаки — обрав для своєї команди ротацію.

Перший тайм поєдинку був за «Ворсклою», яка більше володіла м’ячем та створила вдосталь гольових моментів. На 29-й хвилині був подвійний момент у Коломойця – форвард отримав м’яч від рикошету після удару Даллку, але двічі не зміг пробити Кичака. Через хвилину на дальній стійці Матвієнко замикав простріл Пердути, але знову гостей врятував голкіпер. Небезпечний удар здалеку завдавав Кравченко, проте Кичак відбив постріл і на цей раз.

Другий тайм активніше також розпочали ворскляни. На 67-й хвилині чудовий удар із кута штрафного майданчика вдався Ребенку, але Павлу трохи не вистачило влучності. На 71-й хвилині небезпечно відповів «Олімпік». Михальов опинився на ударній позиції недалеко від воріт, проте загрозу вдалося відвести зусиллями Шуста та оборонців.

Гарну можливість для взяття воріт на 78-й хвилині створив Пердута для Коломойця – форварда щільно опікав захисник і його удар пройшов повз ворота. Через хвилину вже сам Пердута міг вивести свою команду вперед. Захисник пробивав головою після подачі з лівого флангу – черговий сейв від Кичака. На 86-й хвилині не пощастило Коломойцю – його ефектний удар «ножицями» був трохи неточним - м'яч пройшов поряд зі стійкою.

Другий тайм поєдинку так і закінчився із сухими нулями на табло. Матч перейшов у додатковий час. В екстра-таймі свіжішою виглядала «Ворскла». І на 104-й хвилині господарям усе ж вдалося відкрити рахунок у матчі. Шарпар підхопив м’яч, вибитий із штрафного майданчика, двома замахами прибрав трьох захисників та завдав красивого і результативного удару – м’яч від поперечини залетів у ворота.

Швидка контратака на 109-й хвилині зняла питання щодо переможця цієї пари. Кулач ударом головою у дальній кут вдало реалізував пас від Коломойця. До завершення матчу полтавці мали ще можливості для збільшення рахунку, але використати їх не змогли.

Таким чином, полтавська команда проходить до чвертьфіналу Кубка України. Її суперниками на цьому етапі може стати хтось із елітного квартету - "Шахтар", "Динамо", "Маріуполь" та "Верес", першолігова "Десна" або представники другої ліги — "Дніпро-1" та ФК "Львів". Жеребкування цього етапу відбудеться 31 жовтня, а матчі — 29 листопада.

 

спорт, футбол, Кубок України, ФК Ворскла

За темою:

  • Маршрутний мікроавтобус в'їхав в електроопору: двоє травмованих. ФОТО
  • Життя без документів: переселенець оформив паспорт у 35 років
  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.