ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:03 23.02


Комісія міськради таки затвердила програму "Турбота" на 46 мільйонів

Бюджетна комісія міської ради затвердила програму "Турбота", згідно з якою більш ніж 13 тисяч бюджетників міста протягом року отримають по 600 гривень матеріальної допомоги.

Учора на бюджетній комісії вчотирнадцяте (!) депутати міської ради розглядали міську програму "Турбота". Програма "Турбота" - це програма соціального забезпечення та соціального захисту населення. Минулого року вона потребувала 23 мільйона 762 тисячі 930 гривень. Цього ж - приблизно 46 мільйонів.

За словами Тетяни Чумак, начальниці бюджетного управління міськвиконкому, 2016 року в рамках програми "Турбота" 13 тисяч 394 працівники бюджетної сфери міста (вчителі, медики, вихователі тощо) отримають на руки по 600 гривень матеріальної допомоги кожен.

Після недовгих суперечок за цей проект проголосували і його винесуть на найближчу сесію міської ради. Усього двоє депутатів було проти - Олександр Шамота (ППЛ) та Юліан Матвійчук (ВО "Свобода").

Останній прокоментував своє рішення так:

У цьому проекті програми особисто я ніяких змін не знайшов, все ті ж 46 мільйонів, все ті ж 200 тисяч на листівки пенсіонерам, все ті ж 1 200 000 на передплату газети "Полтавський вісник" для ветеранів. Все ті ж 19 мільйонів на премії бюджетникам, все та ж компенсація за проїзд єврейським організаціям, відсутність АТОшних організації в програмі та 37 тисяч ветеранів (без АТОшників) на 300 тисяч населення міста. Була така поговірка в минулому скликанні: "Хочеш відмити гроші - "Турбота" тобі в допомогу"...

Незважаючи на роздуті, на думку Матвійчука, витрати, рішення пройшло і проект програми винесуть на сесію міської ради, де його ще мають затвердити депутати.

Лесь ГАВРИЛОВ

Турбота, Матвійчук, бюджет, бюджетники

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.