ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:38 24.02


Усі закупівлі для апарату облради будуть здійснюватися за допомогою електронної системи "ProZorro"

Усі закупівлі для апарату Полтавської обласної ради будуть відбуватися за системою "ProZorro". Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Олександр Біленький.

Серед органів влади ми одними з перших впроваджуємо у області таку ініціативу. Система електронних закупівель допоможе викорінити корупцію та обмежити будь-які її прояви,

- сказав Олександр Біленький, голова Полтавської облради, під час відповідної прес-конференції.

Впровадження системи "ProZorro" – це ще один крок до електронного документообігу, яке у свою чергу дозволить зекономити чималі кошти – переконаний заступник голови обласної ради Анатолій Ханко:

За два місяці моєї роботи у обласній раді у мене накопичилося кілограмів 20 макулатури. Я її збираю, і виручені кошти будуть направлені на потреби бійців АТО. Зрозуміло, що це копійки. А от економія за рахунок системи електронного документообігу дозволила б спрямувати на ці потреби значно більші кошти.

На Полтавщині до системи електронних закупівель вже приєдналися низка організацій. Серед них - Полтавська обласна лікарня імені М.В. Скліфосовського, КП "Полтаватеплоенерго", Полтавське обласне патологоанатомічне бюро, Миргородський спеціалізований санаторій "Слава", Полтавський обласний онкологічний диспансер, виконавчий комітет Октябрської районної ради м.Полтави.

Позитивні результати системи "ProZorro" вже є. Так, минулого року Полтавський обласний онкодиспансер закуповував препарати для хіміотерапії. Відкриті, прозорі торги, дозволили зекономити понад 66 тисяч гривень бюджетних коштів. При цьому сама процедура закупівель тривала 10 днів.

Крім зекономлених коштів, ще однією перевагою системи є кількість тендерних пропозицій. Якщо за системою державних закупівель це у середньому півтори пропозиції за лот, то у системі "ProZorro" цей коефіцієнт складає чотири пропозиції,

- пояснює експерт Юрій Нестуля.

ProZorro, закупівлі, тендер, облрада, Біленький, Ханко, Нестуля

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.