ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:32 24.02


Суд над екс-заступником Мамая затягується через скарги на слідчого

Розгляд справи судді Гольник проти екс-заступника мера Трихни довелося відкласти на березень. Обидві сторони процесу заявили судді Кулішу про необхідність розгляду їхніх скарг на дії слідчого Ткаченка.

Затягується розгляд справи судді Лариси Гольник проти екс-заступника мера Полтави Дмитра Трихни, яка звинувачує його у намаганні дати хабара заради колишнього начальника. Справа у тому, що і потерпіла Лариса Гольник, і обвинувачений Дмитро Трихна ще у минулому році поскаржилися на неправомірні дії слідчого Ткаченка. Розгляд цих скарг має відбутися днями, через що неможливо розпочати розгляд кримінальної справи по суті.

Так, ще 23 листопада 2015 року адвокат Лариси Гольник подав скаргу на постанову слідчого Ткаченка, який відмовив у задоволенні клопотання щодо однієї з експертиз. На думку Гольник, судді Октябрьського районного суду не мали права її розглядати, тому що вона є їхньою колегою. Протягом 72 годин суд мав направити скаргу до Апеляційного суду, аби там обрали інший районний суд міста для розгляду цієї скарги. За її словами, замість цього суді Октябрьського суду три місяці писали один одному відводи, порушуючи процесуальні строки. І тільки 22 лютого Апеляційний суд направив скаргу Гольник на розгляд до Київського районного суду. Тепер його суддя Васильєва завтра, 25 лютого, має зайнятися цим документом.

У той же час адвокат Дмитра Трихни теж заявив клопотання судді Юрія Кулішу про неможливість розпочати розгляд справи по суті через скаргу на дії того ж слідчого Ткаченка. На думку сторони, він передчасно виніс обвинувальний акт, без урахування деяких обставин і не зважаючи на прохання подовжити строки розгляду справи. Вчора скарга на дії Ткаченка надійшла до Київського районного суду, дата її розгляду і суддя, що буде це робити, поки що визначаються.

Отже, суддя Юрій Куліш почне розгляд справи по суті "Гольник проти Трихни" 4 березня о 9:00, після того, як його колеги розглянуть скарги на дії слідчого.

Анна СОЛТОВСЬКА

Гольник, Трихна, суд

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.