ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:00 07.11


У Полтаві обговорили проект статистики щодо паліативної допомоги

В регіоні один із найвищих показників потреби у паліативній допомозі - у медзакладах Полтавщини є в наявності лише 172 ліжка для надання паліативної допомоги. Показник потреби - 22 000 осіб (дорослі і діти).

Такі вражаючі цифри пролунали на зустрічі з представниками Ukrainian Center for Social Data. На сьогодні окремої статистичної звітності щодо паліативної допомоги в Україні немає і Полтавська область стане пілотною, де спробують це запровадити.

Проект спрямований на те, щоб зрозуміти, яким оптимальним чином можна збирати дані, при цьому не обтяжувати лікарів-статистів і отримувати максимально детальну інформацію.

Паліативна допомога є однією з шести видів медичної допомоги і у зв’язку з медичною реформою буде надаватися безкоштовно.

Перед апробацією проекту, організатори розробили статистичну форму звітності, яку скерували у Полтавську область практично усім закладам охорони здоров’я. В області вже  є взаємодія лікувальних закладів із обласним підприємством "Полтавафарм" – 35 аптек забезпечують паліативних хворих наркотичними та психотропними препаратами.

Саме це стало одним із аргументів, чому Полтавщину обрали для пілотного проекту, пише "Трибуна".

проект, паліативна допомога, статистика

За темою:

  • На Полтавщині відкрили пункти збору "гуманітарки" для харків'ян
  • У Полтаві відкрили триповерховий реабілітаційний центр для поранених
  • Волонтери організували збір коштів для родини загиблої від ракетного удару
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.