ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:16 24.02


Лідер осередку "Правого сектору" розповів, за що його підозрюють і чому влаштував пікет. ВІДЕО

Лідеру обласного осередку "Правого сектору" Марку Чаусу оголосили підозру про скоєння злочину, хоча на жодному допиті, за його словами, він ще не був. Він вважає це політичним замовленням, а прокуратура - ні.

Про це сам Чаус заявив на пікеті, який влаштував він із однодумцями поруч із обласною прокуратурою. Під час пікету його учасники принесли під прокуратуру шини, однак палити їх не стали.

Сам Чаус продемонстрував документи, з яких випливає, що він таки є підозрюваним у справі.

Чаус розповів:

Я зі своїм побратимом, який загинув, Сергієм Гуньком, співробітником ДАІ та ще з однією людиною 10 березня минулого року переслідували порушників, які їхали на авто "Рендж Ровер", що не зупинилося на двох блокпостах. Ми їх наздогнали, але "Рендж Ровер" ударив наш автомобіль, унаслідок чого він залетів під вантажівку і загинули дві людини. Прокурор Руслан Перехрест підписав підозру у скоєнні мною ДТП, хоча мене ще жодного разу не допитували.

За його словами, сьогоднішній пікет - це попереджувальна акція. Наступного разу активісти вдадуться до більш радикальних дій. Справу проти себе Чаус вважає політичним замовленням.

Разом із тим, у прокуратурі відкидають звинувачення у заангажованості. Перший заступник прокурора області Олександр Легеньковський зазначив:

У 2015 році сталася ДТП за участю Чауса, внаслідок якої загинуло дві людини. Відкрито кримінальне провадження за ст.286 ч.3 ККУ. Ніякого політичного переслідування у цій кримінальній справі немає. Остаточне рішення за цим кримінальним провадженням прийматиме суд, у випадку, якщо справа буде направлена до суду.

Олена КУЗІНА, Лесь ГАВРИЛОВ

Чаус, пікет, прокуратура, Правий сектор, Легеньковський

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.