ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:57 24.02


Завтра можуть прийняти бюджет міста з програмою "Турбота" на 46 мільйонів

На завтрашній сесії Полтавської міської ради після спроби обрання керівництва міста депутати спробують проголосувати за бюджет. Нова більшість хоче "проштовхнути" бюджет не врахувавши поправок нової меншості.

У порядку денному сесії міської ради, точніше, її чергового засідання - близько 80 питань. Бюджет розглядатимуть лише після голосування за керівництво міста.

У цьогорічному проекті бюджету закладено чимало видатків. Зокрема, на висвітлення своєї діяльності міська влада хоче виділити 1.7 мільйона гривень. А на програму "Турбота" - 46 мільйонів (минулого року - трохи менше 24 мільйонів).

До цієї суми включили, зокрема, передплату газет ветеранам, привітання пенсіонерам, 19 мільйонів премій бюджетникам. Депутати, які опинилися в меншості, не голосуватимуть за такий бюджет.

Зокрема, лідер "опозиційної" тепер фракції ВО "Свобода" Юліан Матвійчук заявив нашому кореспонденту:

Наші правки до бюджету вони вносити не хочуть, відтак, за нього ми не голосуватимемо. Чимало питань узагалі не пройшли бюджетну комісію. Якщо у них є тепер більшість голосів, то і вирішуватимуть вони, як самі захочуть. Я навіть не уявляю, які там можуть бути закладені махінації... Хоча, окрім величезних видатків, там є і корисні програми - "Безпечне місто", "Полтава туристична", наприклад.

Нова більшість у складі 22 депутатів намагатиметься проштовхнути проект бюджету. Ми писали раніше, що в цей бюджет закладають один мільярд 700 мільйонів гривень доходів (минулого року було "лише" 700 мільйонів).

Лесь ГАВРИЛОВ

бюджет, міськрада, Матвійчук, Мамай, Турбота

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.