ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:49 25.02


Спорткомплекс-довгобуд у Полтаві може отримати кошти на добудову із Києва

Спортивно-оздоровчий комплекс у Полтаві може стати учасником всеукраїнського конкурсу Мінрегіонбуду, який відбирає найкращі незавершені масштабні проекти та виділяє під них кошти.

На постійній комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів начальник управління економічних питань Володимир Волік розповів про цікавий проект. Недобудований спорткомплекс в авіамістечку може отримати кошти із державної казни для завершення робіт. За словами Воліка, участь у такому державному конкурсі можуть взяти будь-які соціальні проекти, які потребують значних фінансових вливань і при цьому мають повний комплект документів. Але при цьому місцева влада повинна вкласти у нього не менше, ніж десять відсотків від вартості будівництва на поточний період.

Взагалі у нас було дві пропозиції щодо участі у такому конкурсі. Це спорткомплекс в авіамістечку і приміщення дитячого садочка №44, де розташований відокремлений басейн. Але щось у нас басейнам не дуже везе. У минулому році у нас із спорткомплексом не вийшло, мусимо спробувати зараз. А кошти у випадку перемоги надійдуть на 2017 рік

- зазначив Володимир Волік.

Скільки саме коштів може виграти недобудований спорткомплекс у Полтаві, поки що невідомо. Але чи візьме цей проект участь у державному конкурсі – залежатиме від депутатів, які мусять завтра погодити рішення "Про співфінансування інвестиційних програм і проектів, які можуть фінансуватися з державного фонду регіонального розвитку в 2017 році".

Нагадаємо, спорткомплекс на П.Юрченка, 1а розпочала споруджувати обласна влада у 2007 році. Мінялася влада, проектувальники, підрядники, врешті-решт об'єкт перейшов у власність Полтави при мерові Олександру Мамаї, який зробив із нього одну із своїх передвиборчих "фішок". За даними керівника "Райагробуда" Олександра Даценка (генпідрядника будівництва), для завершення самої "коробки" будівлі потрібно 18-20 мільйонів, а для повного закінчення робіт в 2017 році – близько 25-27 мільйонів гривень.

Анна СОЛТОВСЬКА

довгобуд, спорткомплекс, Авіамістечко, Волік

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.