ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:12 25.02


У міськраді склалася нова ситуативна більшість. Деркач - новий секретар

Як ми і передбачали, у міській раді склалася нова ситуативна більшість. До неї увійшли представники "Совісті України", "Блоку Петра Порошенка-Солідарності" та "Рідного міста". Вони обрали Оксану Деркач секретарем.

Перед голосуванням керівники фракцій міської ради оприлюднили свою позицію щодо голосування за кандидатуру Оксани Деркач на посаду секретаря міської ради. До "більшості" в цьому питанні увійшли представники "Совісті України", "Блоку Петра Порошенка-Солідарності" та "Рідного міста".

В опозицію "виштовхнули" "Свободу", "Самопоміч" та "Партію простих людей", а "Батьківщина" - вагається, однак її голоси вже нічого не важать.

Олександр Шамота, лідер фракції Партії простих людей, перед голосуванням заявив:

Ми відмовляємося голосувати за Оксану Деркач у якості секретаря міської ради, оскільки вона є колишньою "регіоналкою". Ми переходимо в опозицію! Щось у країні і в місті має змінитися, а не лишатися по-старому!

Олександр Мамай, міський голова, відповів на це:

Я особисто пропонував усім фракціям увійти до великої коаліції. На жаль, багато політичних сил у міській раді вже збираються йти на вибори до Верховної Ради, тому зараз ніхто ні з ким не створює ніякої коаліції, і кожен займатиметься своєю справою. Тому в опозицію іти сьогодні ні до кого...

Після діючого мера слово взяв колишній - Андрій Матковський ("Солідарність"). Він зазначив:

Із першого дня я закликав колег-депутатів створити більшість без міського голови, щоб ми могли контролювати виконком. Але коли треба було зібрати 2/3 голосів - нас не підтримали, у тому числі і демократичні фракції. Тому, не отримавши цього, ми шукаємо інших компромісів. Замінити всіх замів не змогли, тому подали пропозиції до мера і він їх підтримав.

Юліан Матвійчук, лідер фракції ВО "Свобода", заявив:

Зараз склалася домовленість між трьома фракціями, які й утворюють виконком. У нас залишається старий міський голова ("Мені ж усього 47 років!" - вигукує зі свого місця Мамай), у нас також старий секретар (не в буквальному розумінні, пані Оксано), наполовину старий виконком і наполовину старий склад профільних замів. Коли ми намагаємося подавати проекти типу "ProZorro" (система прозорих електронних закупівель), які вже прийняті в районних радах і в ОДА, на депутатських комісіях вони валяться. У складі виконкому працюватиме людина, яка вщагалі підпадає під люстрацію - Валерій Пархоменко (екс-заступник голови ОДА Удовіченка, колишній представник Партії регіонів - Авт.). Фракція "Свободи" не бере участі в цьому дерибані! Ми прийшли змінювати місто, а натомість лишається все старе. Ми навіть не будемо заходити до кабінки, щоб за це голосувати.

Олег Бєлоножко, представник "Батьківщини" окреслив свою позицію:

Ми хочемо, аби робота міської ради не була заполітизована. Ми поступилия політичними амбіціями, маємо лише одного представника у міськвиконкомі. (Єдиний представник! - вигукує Мамай - І вони не пішли в опозицію через це!) Пішли на це заради того, щоб міська рада, нарешті, почала працювати.

Відмовилася голосувати і фракція "Самопомочі", про що оголосив її лідер Ігор Окіпнюк.

Після виступів депутати перейшли до голосування. Кожного викликали за прізвищем, вони отримували бюлетень, голосували в кабінці, вкидали бюлетені в урну.

Згідно з результатами голосування, із 45 люлетенів 17 залишилися невикористаними. Серед 28 використаних усі були "за". Оксана Деркач - новий секретар міської ради.

Лесь ГАВРИЛОВ

Деркач, міськрада, Мамай, Матковський, політика, Окіпнюк, Матвійчук, Бєлоножко, Шамота, Свобода, Солідарність, Совість України, ППЛ, Рідне місто

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.