ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:42 25.02


Полтавець поїхав служити за контрактом, а дружина думає, що він на заробітках

У Полтаві 95 військовослужбовців за контрактом, які пройшли відбір, відбули до шести навчальних центрів у різних містах України. Вони служитимуть за зарплату від семи тисяч на місяць.

95 контрактників із Полтавщини відбули до навчальних центрів 24 лютого. Усього з області за перший квартал планується відправити 670 військовослужбовців за контрактом.

З підвищенням заробітної плати та військового оснащення, кількість бажаючих потрапити на контрактну службу значно зросла. Конкурс на сьогодні складає шість чоловік на місце. 20 відсотків людей вже мають військовий досвід,

- повідомив заступник начальника віділу Полтавського військового комісаріату Едуард Бородай.

Ми поцікавилася у хлопців, які сьогодні відбувають, чому вони обрали військову службу, в яких військах хочуть служити та як ставляться до їхнього рішення в родинах.

Олег, 18 років:

Я давно вирішив, що стану військовим. У мене батько військовий, тому я вважаю, що так треба. Хочу бути десантником, і щоб частина знаходилась недалеко від Полтави. Батько мене підтримує, але мама проти. Не хотіла мене відпускати...

Іван, 28 років:

Сподіваюся на службу в ремонтних військах. Їду до "Десни". Я служив в строковій службі за цією спеціальністю, та й взагалі я працюю механіком. Отже, буду корисний армії завдяки своїм вмінням. Родина відпускає і підтримує, хоча в мене маленькі діти. Але вибору нема. Військова служба - це така ж робота, як і будь-яка інша. Єдине, в чому різниця - це те, що тут є більший ризик для життя. І кожен, хто сюди йде, добре це усвідомлює.

Володимир, 48 років:

Я "афганець", снайпер. У 1986 році, коли мені було 18, мене відправили до Кандагару. Я ніколи не міг подумати, що рівно через 30 років я знов піду на війну. Але цього разу це свідомий, зважений вибір. Ніхто мене не відправляє, я їду сам. Я солдат, маю підготовку, багато чого бачив в житті. Так чому замість мене повинен йти хлопчик 18-річний? Йому ще дітей народжувати, а мої вже дорослі. А в країні йде війна, хтось має йти воювати. Це нормально. Так завжди було і так завжди буде. Чоловік - це воїн, і він має боронити дітей і жінок у разі небезпеки. А зараз ця небезпека є, я її відчуваю дуже добре, тому не можу просто спокійно сидіти на дивані і чекати. Жінка не знає, що я тут. Сказав, що поїхав на заробітки на будівництво. Не хочу, щоб вона плакала...

Довідка

Заробітна плата військового - від семи тисяч гривень.
Вікова категорія - від 18 до 60 років.
У залежності від спеціальності, контрактник проходить перепідготовку в навчальних центрах (від 30 днів до двох місяців), а потім направляється до військових частин.
Від Полтавщини мають відправити 670 контрактників за перший квартал.
Щоб потрапити до армії на службу за контрактом, потрібно пройти перевірку стану здоров'я та професійно-психологічний відбір.

Олена КУЗІНА

контрактники, служба, війна, армія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.