ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:14 25.02


У Педуніверситеті обирають ректора

Сьогодні в Педуніверситеті вперше в місті обирають ректора. Серед кандидатів - четверо, явка - до 60 відсотків, голосують без порушень.

Виборча дільниця облаштована у холі першого навчального корпусу вишу. Тут установили виборчі кабінки, розташували урни. Працює й виборча комісія. Її голова Юрій Москаленко хизується:

Пам'ятаю, раніше процес вибору ректора залежав від вузького кола трудового колективу. Відповідальне рішення приймало 103 особи, відфільтровуючи кандидатів. Сьогодні ж все стало по-демократичному, коли ректора самостійно може обрати університет.

Вибори ректора вишу в Полтаві проходять уперше за новим Законом. Порушень серед присутніх виборців та адміністрації, за словами голови комісії, немає. На дільницю для голосування з'явилося вже більше 60 відсотків обраних делегатів від студентів університету, наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники та обрані делегати від допоміжного та адміністративно-господарського персоналу.

Про систему виборів ми вже розповідали, а серед кандидатів - четверо: декан природничого факультету Марина Гриньова, доцент кафедри педагогіки Василь Фазан, завідувач кафедри географії Леонід Булава та діючий ректор Микола Степаненко.

Голосування закінчується о 15:00. Потім - рахуватимуть голоси. Для перемоги потрібно здобути більше 50 відсотків голосів, якщо ні - двоє найкращих виходять до другого туру.

Антон ПІСТРЯК

вибори, ректор, Педуніверситет, ПНПУ, Степаненко, Фазан, Гриньова, Булава

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.