ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:05 26.02


Сесія міськради тривала більше десяти годин

Полтавська міська рада починає бити рекорди своїх попередників, які протягом однієї сесії майже без обговорення встигали прийняти десятки питань. Цього разу сесія тривала більше десяти годин, депутати обговорили 84 питання.

Зранку депутати проголосували за нового секретаря міської ради Оксану Деркач, затвердили новий склад заступників міського голови та виконавчого комітету.

Після перерви депутати розглядали низку питань, що накопичилися після вибрів. Більшість із них - технічні, як-от надання дозволів на розміщення електрокабелів та ЛЕП, питання землеустрою. "За" такі питання депутати голосували одноголосно.

Питання викликало розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Тому мер Полтави повідомив, що вони будуть погоджуватися тільки на околицях міста, а не в історичному центрі. Перед затвердженням такий бізнес розглядатимуть депутати на своїх комісіях.

Згодом Мамай оголосив заяву від Володимира Корчаки і Дмитра Левченка, які говорили про конфлікт інтересів у питанні "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою юридичним та фізичним особам". Ці двоє не голосують, адже, виявляється, мають і свій інтерес у питаннях, але рішення прийнято їхніми колегами.

Серед іншого міська рада прийняла на баланс кілька об'єктів: спортивний майданчик у парку залізничників, житлові будинки на вул. М.Башкірцевої, 33 та на вул. Комарова, 2, а також відділкову клінічну лікарню станції "Полтава" статутного теториріально-галузевого об'єднання "Південна залізниця".

Депутати також списували комунальне майно або дали згоду на його продаж. У першому випадку йдеться про кілька комп'ютерів управління ЖКГ, у другому - деякі автобуси. Ці питання викликали дискусію. Так, депутат Олександр Шамота зазначив, що будь-яке комунальне майно перед списанням можна спробувати продати, аби хоч щось отримати у бюджет.

Критику на свій адрес почув керівник управління ЖКГ Сергій Сінельник, який презентував свою профільну програму, яку деякі депутати назвали "недоробленою". Цікаво, що депутат Шамота запропонував 190 тисяч на висвітлення діяльності управління перенаправити на ремонт ліфтів. Депутати його пропозицію не підтримали і прийняли "Програму розвитку ЖКГ та благоустрою Полтави на 216 рік" в цілому. При цьому проти документу в такому вигляді виступила фракція "Самопомочі".

Одноголосного була прийнята "Програма регулювання чисельності безпритульних домашніх тварин у м. Полтава на 2012-2016 роки", за що її головний лобіст депутат Майя Матвеєва подякувала колегам.

450 тисяч виділили депутати на посадку дерев весною з фонду охорони навколишнього середовища.

Програма для соціальної підтримки сім'ї, дітей та молоді Полтави на 2016-2018 роки потребує одного мільйона 100 тисяч гривень, з яких 190 тисяч піде на "висвітлення діяльності". Якраз з цього приводу депутат Олександр Шамота почав сперечатися із куратором документа, новою-старою заступницею міського голови Світланою Тарашевською. Але і цю програму депутати прийняли більшістю голосів. Ця більшість, нагадаємо, склалася за два дні до сесії.

Анна СОЛТОВСЬКА

сесія, міськрада, Мамай, голосування

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.