ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:16 26.02


У Полтаві представили книжки про Бразилію та про українського музиканта

У Полтавській бібліотеці-філіалі №4 для дорослих презентували нові книги видавництва "Дуліби" - "Бранзолії" Марини Гримич та "Бонді" Ігоря Осташа.

Нова книга Марини Гримич "Бранзолія" - це подорожні записки автора Бразилією, що включають оповіді про історію та життя українців в цій південноамериканський країні.

З величезного масиву сотень узятих в експедиції інтерв'ю, фото- та відеоматеріалів, авторка для своєї розповіді про Бразилію обрала найвиразніші фрагменти. Коли читаєш "Бранзолію", попри поганеньку якість чорно-білих фото, дуже зримо уявляєш собі все, про що пише автор,

- зазначає в своїй рецензії на дану книгу журналістка Інна Долженкова.

Марина Гримич - прозаїк, доктор історичних наук, кандидат філологічних наук і директор видавництва "Дуліби". Жінка є членом Спілки письменників України, членом Канадської спілки етнологів та лауреатом Всеукраїнського літературного конкурсу "Коронація слова" (2000, 2001 роки — дипломант, 2002 рік — перша премія конкурсу за роман "Егоїст").

Ігор Осташ - народний депутат України II-IV скликань, колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді, науковець. Автор близько 250 праць.

"Бонді" - книга Осташа про життя та творчість Богдана Весоловського (псевдонім: Бонді, 1915 — 1971 рр.) — українського музиканта, автора багатьох танцювальних шлягерів (танго, вальсів, фокстротів), ліричних пісень та романсів. Весоловського, який народився у Відні, а помер у Монреалі, називають батьком української естрадної музики. В передмові до своєї книги автор акцентує увагу на важкому життєвому шляху Бонді та його значенні для української культури:

Його життя ламали жорна трагічних міжвоєнних часів, Другої світової війни, а також періоду "холодної" війни. Ці жорна змусили композитора пройти випробування долею біженця і емігранта, проклавши його життєву дорогу через Україну і Польщу, Чехословаччину і Австрію, Німеччину і Канаду. Він був великим українцем, хоч ніколи й не мав українського паспорта.

"Дуліби" - приватне видавництво, що спеціалізується на виданні сучасної української літератури та наукових праць історико-етнологічного спрямування.

Денис СТАРОСТІН

книжки, Дуліби, Бонді, Осташ, Гримич, Бранзолія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.