ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:02 29.02


Тепер вулиці в Полтаві перейменовуватиме ОДА

З 22 лютого повноваження щодо переменування топонімів у Полтаві перейшли до Полтавської облдержадміністрації. Декомунізацію в місті не розпочато взагалі, керівники ОДА хочуть почути думку науковців.

Згідно з даними Інституту національної пам'яті, Полтава залишається єдиним обласним центром на всю Україну, де процес декомунізації взагалі не розпочато. Нагадаємо, міський голова вирішив саботувати виконання цього закону.

А віднедавна повноваження у перейменуванні вулиць, провулків, площ і скверів перейшли до Полтавської ОДА. Безпосередньо цим займається департамент інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю.

За інформацією директора депаратменту інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю Вадима Штефана, які були оприлюднені сьогодні на апаратній нараді, в області перейменовано 3123 топонімів із 3610. Не перейменованими залишаються 487 вулиць, площ, провулків (тобто 13.5 відсотка).

Завершили перейменування Гребінківський, Карлівський, Кобеляцький, Лохвицький, Семенівський, Хорольський райони, міста Комсомольськ (хоч саме поки залишається ще не перейменованим), Миргород та Кременчук.

Станом на 25 лютого з ініціативи місцевих громад Полтавщини перейменовано лише два населених пункти з п'ятдесяти, а з 309 пам'ятників тоталітарного режиму демонтовано наразі 215

 - наголосив Вадим Штефан.

На апаратній нараді голова ОДА, який відтепер відповідає за декомунізацію, запропонував заслухати пропозиції щодо перейменування топонімів у Полтаві як від науковців, так і провести обговорення з мешканцями тих вулиць, які підлягають перейменуванню. Найближчим часом у місті проводитимуть відповідні круглі столи і слухання.

перейменування, декомунізація, назва, ОДА, Мамай, Штефан, Головко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.