ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:09 29.02


Захворюваність на грип в області стабілізувалася, зате почала зростати серед дітей

За даними головного управління Держсанепідслужби в Полтавській області, на Полтавщині захворюваність на грип та гострі респіраторні інфекції стабілізувалася на одному рівні.

Вона є нижчою за епідпороговий рівень, однак спостерігається ріст захворюваності серед дітей. При вірусологічних дослідженнях продовжує визначатись циркуляція вірусу грипу AH1pdm09.

В Україні за сьомий тиждень поточного року спостерігалось зниження захворюваності на 15.9 відсотка, показник захворюваності склав 58.5 на 10 тисяч населення. В усіх регіонах України захворюваність нижче епідпорогових показників. При дослідженнях методом полімеразної ланцюгової реакції віруси грипу визначались в 17 областях та м.Києві, серед позитивних результатів в 97 відсотків переважно визначався вірус грипу AH1pdm09.

В області за минулий тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 8 тисяч 828 осіб, захворюваність на рівні попереднього тижня (нижче на 1 відсоток). Показник захворюваності склав 61.3 на 10 тисяч населення (на 46 відсотків нижче за епідпороговий). Дітей захворіло 5276 (60 відсотків від всіх, хто захворів), захворюваність дітей зросла на 12 відсотків порівняно з попереднім тижнем. Серед школярів спостерігається ріст захворюваності на 17 відсотків (цей показник є нижчим за епідпороговий на 38 відсотків).

Госпіталізовано 596 хворих (357 дітей), що складає 7 відсотків від кількості захворілих. Показник госпіталізації залишається на високому рівні, повідомляє прес-центр департаменту охорони здоров'я ОДА.

грип, застуда, епідемія, грві, здоров'я

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.