ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:31 01.03


Ініціатори запровадження ProZorro у міськраді прогнозують засилля непрозорих тендерів до серпня

Після запровадження системи електронних закупівель ProZorro у міськраді авори цієї ідеї прогнозують збільшення непрозорих тендерів на суми від 200 тисяч гривень і вище. Але до 1 серпня.

Полтавська міська рада проголосувала про запровадження системи електронних закупівель ProZorro. Це означає, що відтепер структурні підрозділи міськвиконкому й міськради мають проводити закупівлі в електронній формі і відкрито.

Однак це стосується закупівель сумою менше 200 тисяч гривень. Усе, що вище - є тендером, а для тендерних закупівель відповідний закон України почне діяти лише з 1 серпня.

Юліан Матвійчук, лідер фракції ВО "Свобода" в міській раді, яка була ініціатором ідеї запровадження ProZorro, зазначив:

Система "ProZorro", за яку ми проголосували на останній сесії міської ради, зобов'язує робити закупівлі (прозоро) від п’яти тисяч грн до тендерних закупівель, а отже до 200 тисяч грн. А з 1 серпня вступає в дію закон, який зобов'язує включити тендерні торги в систему, тобто більше 200 тисяч грн - також через "Прозорро". Це означає, що до 1 серпня "наша нова трійка" (нова більшість у міськраді з фракції "БПП" Матковського, "Совісті України" Мамая та "Рідного міста" Деркач - Авт.) спробує по максимуму здійснювати тендерні закупівлі з максимальними відкатами, аби залишити від Полтави лише назву. Бо система з 1 серпня цього робити не дозволить. Наша ж задача буде максимально висвітлювати і контролювати тендерну комісію, аби не допустити дерибан.

Нагадаємо, що систему електронних закупівель запровадять у місті після рішення депутатів міської ради. Питання про це включили лише в день голосування, а проголосували одним із останніх, після восьмої вечора.

тендер, закупівлі, міськрада, Матвійчук, Свобода, Мамай, Деркач, Матковський, ProZorro

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.