ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:10 01.03


Демонтовані пам'ятники і дошки готовий приймати Краєзнавчий музей

Краєзнавчий музей готовий створити тематичну виставку з пам'ятників комуністичного періоду, які зараз демонтують у рамках декомунізації. Але поки до музею не зверталися.

Полтавський Краєзнавчий музей готовий приймати демонтовані комуністичні об'єкти. Про це в коментарі УНН-Центр повідомила директор Полтавського краєзнавчого музею Катерина Фесик.

Дошки, пам'ятники та інші об'єкти, які підлягають декомунізації, мають відношення до певних господарств. Рішення стосовно їхньої долі буде приймати, головним чином, громада. І згідно з чинним законодавством буде проходити процедура списання зазначених об'єктів. Ми не відмовляємося приймати демонтовані комуністичні пам'ятки. Але поки такого рішення немає, все залежить від бажання громадян. На сьогоднішній день до Краєзнавчого музею Полтави поки що не надходило таких об'єктів. Але якщо люди захочуть, то ми готові до створення тематичної виставки. Тим паче, це важливий історичний період. Наразі ми активно відслідковуємо проведення декомунізації в області - надаємо краєзнавчу інформацію з приводу відновлення історичних назв населених пунктів і проводимо консультативну роботу,

- повідомила Катерина Фесик.

Краєзнавчий музей, декомунізація, пам'ятник

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.