ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:34 01.03


До Полтави повертається великий футбол

2 березня о 19:30 на стадіоні "Ворскла" відбудеться перший офіційний матч сезону в обласному центрі. І це буде кубкове протистояння ворсклян із грандом – донецьким "Шахтарем".

Уболівальник, який встиг скучити за футболом, вже готується до гри. Ціни на квитки відносно невеликі – від 15 до 50 гривень, погоду синоптики обіцяють непогану - плюсову. Цікаво, як виглядає наразі полтавська команда зі своїми новачками у складі. Та й наш єврокубковий повпред – також у повному порядку, і це було добре видно у попередній грі команди Луческу - в німецькому Гельзенкірхені.

Сьогодні у прес-центрі стадіону "Ворскла" відбулася презентація квартету новобранців полтавської команди. Нагадаємо, що взимку "Ворскла" підписала контракти з півзахисниками Павлом Ребенком, Олексієм Довгим та нападниками Юрієм Коломойцем та Дмитром Хльобасом.

Дмитро Яворський, генеральний директор клубу, сподівається на підтримку уболівальників у першій домашній грі року:

Незважаючи на примхи погоди, ми підготували стадіон, і поле у хорошому стані для цієї пори року. Хлопці після Туреччини тренувалися як на полі стадіону "Лтава", так і на штучному покритті на нашій тренувальній базі. Хотілося, щоб на кубковий матч прийшло якомога більше людей. За прогнозом, погода завтра буде більш-менш нормальна

Василь Сачко, головний тренер "Ворскли", у розмові з журналістами звернув увагу на кадрові проблеми у складі його команди:

Відразу скажу: Шиндер і Громов завтра не гратимуть. Громов через дискваліфікацію, а Шиндер – через те, що права на цього гравця належать "Шахтареві". Він у чудовій формі, непогано показав себе на тренувальних зборах. Ми намагалися переконати "Шахтар", навіть звернулися з офіційним листом до клубу, але отримали відмову. Ми зробили усе можливе, щоб Антон Шиндер зіграв, але домовитися не вдалося

Кожен матч – як останній

Звісно, без проблем не обходиться. Під питанням також поява завтра у стартовому складі воротаря Станіслава Богуша. Проте Василь Сачко сповнений оптимізму і каже про головне завдання – виступити не гірше, ніж минулого сезону. Тобто – здобути перепустку до Ліги Європи.

Те, що відбувається у країні в цілому - відображається і в футболі. Є проблеми і в нашого колективу, які заважають. У нас є завдання виступити не гірше, ніж минулого сезону. Ми будемо намагатися робити все можливе, виходити на кожен матч, як на останній і намагатимемося демонструвати свою найкращу гру. Тим більше, у нас все для цього є, у нас у команді гарний мікроклімат

- із гордістю каже тренер біло-зелених.

Щодо нової формули чемпіонату, яка буде запроваджена влітку, то Сачко зауважив:

Я за 16 команд, але зараз, можливо, просто немає конкурентоспроможних колективів

Питання, яке цікавить усіх полтавських уболівальників, кореспондент "Полтава365" поставив пану Яворському: "Який наразі фінансовий стан "Ворскли"?

Костянтин Жеваго підтримує клуб. Жодних питань щодо його функціонування немає. Є невеличкі проблеми на даний момент. Як казав наш президент Роман Черняк місяць тому, ми намітили усі питання, які залишилися з минулого року, і з початком чемпіонату будемо їх вирішувати. Це стосується зарплат. Щодо зборів, утримання наших полів і решти питань – тут усе фінансується у повному обсязі. Запрошую усіх, коли потеплішає, на нашу базу, щоб ви переконалися в якості умов підготовки футболістів

Після цього слово надали новачкам "Ворскли", які в один голос зізналися, що задоволені грати саме у Полтаві.

Полтавські новобранці: емоції, спогади і новий досвід

Олексій Довгий:

Відчуваю лише позитивні емоції. Я радий, що долучився до такої команди. І думаю, що завдання, які поставлені перед нами, ми вирішимо. Вдячний, що мене покликали у "Ворсклу"

Юрій Коломоєць:

Спасибі керівництву та тренерові за пропозицію. Намагатимусь своєю грою приносити користь команди. Хочу запросити уболівальників на стадіон, щоб вони підтримували "Ворсклу"

Павло Ребенок:

Дуже багато гарних спогадів пов'язано у мене з цією командою і цим містом. Я пам'ятаю багато перемог на цьому стадіоні. Впевнений, що вони будуть ще, і нових звитяг буде більше. Віддам усі сили за цю емблему, за ці кольори і за це чудове місто

Дмитро Хльобас:

Я дуже хочу підсилити команду. Для мене це буде можливість прогресувати, вчитися у досвідчених виконавців та жити у чудовому місті, в якому дуже люблять футбол

"Шахтар" зустрічає полтавський аеропорт

Захисник донецької команди Ісмаїлі у розмові з кореспондентом офіційного сайту "Шахтаря" сказав, що "Ворскла" - команда, з якою завжди важко грати:

З поверненням кубкових матчів і поєдинків чемпіонату нам потрібно бути максимально уважними, щоб не було ніяких неприємних сюрпризів для нас. У "Ворскли" багато фізично сильних гравців, цей колектив відмінно грає в захисті. Упевнений, що гра буде дуже важкою, буде справжня битва. Але ми повинні перемогти. Ми звикли, що суперники закриваються в захисті. Будемо чекати контратак. Важливо бути сконцентрованими і уважними в кожному епізоді, тому що будь-який з них може виявитися ключовим. Головне для нас - утримувати м'яч і спробувати провести швидкий гол

Гості прибувають з Києва до Полтави у вівторок увечері через її повітряні ворота – аеропорт. А сьогодні Мірча Луческу провів теоретичне заняття, на якому мова йшла про сильні та слабкі сторони ворсклян. Андрій П'ятов і його партнери ретельно готуються до битви.

Кубковий чвертьфінальний раунд складається з двох поєдинків, тому можна спрогнозувати, що донеччани можуть дозволити собі деякі експерименти зі складом. Завдання виграти у Полтаві за будь-яку ціну перед "Шахтарем" не стоїть – попереду ще буде матч-відповідь.

Футбольний газон наразі знаходиться у гарному стані. Більше двох тижнів смарагдовий килим обігрівають, підтримуючи на поверхні грунту належну температуру. На це щодня з клубної каси йшло 33 тисячі гривень...

Прогноз автора – 1:1.

Орієнтовний склад "Ворскли": Непогодов, Сімінін, Даллку, Дитятьєв, Сапай, Довгий, Чеснаков, Ребенок, Бартулович, Ткачук, Ковпак.

 

Станіслав МАЙЗУС

футбол, ФК Ворскла, Шахтар, Сачко, Луческу, Ісмаїлі, Шиндер, Яворський, Ребенок, Хльобас, Коломоєць, Довгий

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.