ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:23 04.03


У міськраді сім комісій розглядатимуть розірвання побратимства з Хімками та Краснодаром

Депутати звернулися до влади міста з ідеєю розірвати побратимство Полтави з Хімками та Краснодаром. На сайті міськради з'явилася петиція з цією ж ідеєю. А міськвиконком відправив питання на розгляд семи комісій.

Депутат і заступник голови Київської райради Полтави Владислав Контарчук (ВО "Свобода") звернувся до міської влади з пропозицією розглянути ідею розірвання побратимських стосунків.

Ураховуючи факт військової агресії Російської Федерації проти України, зокрема, анексію АР Крим та окупацію частини території Донецької та Луганської областей, що призвела до тисяч жертв серед громадян України та завдання матеріальних збитків на мільярди гривень, прошу винести на чергове пленарне засідання сесії Полтавської міської ради питання про розірвання двосторонніх угод міста Полтава з російськими містами-побратимами: Краснодар та Хімки в односторонньому порядку. Вважаю, що в умовах війни не може бути ніякої мови про "побратимство"!

Раніше таку ж думку озвучив заступник голови облради Анатолій Ханко.

Таку ж пропозицію висунув і громадянин Романенко Володимир Юрійович у розділі петицій на сайті міськради.

Пропоную з огляду на російську агресію розірвати ці договори. Не для того наші воїни проливають кров щоб ми продовжували брататися з російськими фашистами,

- йдеться в тексті петиції, яка має зібрати 250 підписів.

Контарчуку відповіли з управління культури. Лариса Кречко, яка є фігурантом скандалу з логотипом Полтави вір російського дизайнера, зазначила в листі:

Ваше депутатське звернення направлено на розгляд семи постійних комісій міської ради. Постійна комісія з питань розвитку культури, освіти, фізкультури, спорту та молодіжної політики вирішила: інформацію взяти до відома, підтримати звернення.

Однак ще лишилося шість комісій, після чого депутати розглядатимуть його на сесії.

Нагадаємо, що Краснодар числиться побратимом Полтави з 2009 року, Хімки - з 2010-го. Окрім них, побратимами Полтави є болгарське місто Велико-Тирново, німецькі міста району Есслінген-Фільдерштадт, Ляйнфельден-Ехтердінген, Остфільдерн, а також американський Ірондеквойт.

побратимство, Контарчук, комісія, Кречко, Хімки, Краснодар

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.