ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:19 04.03


На Центральному кладовищі Полтави з'явиться Меморіал полеглим на війні з Росією

На Центральному міському кладовищі встановлять Меморіал воїнам, які загинули у війні на Сході. Гроші виділили з бюджету, вигляд погодять із батьками, а також їм компенсують витрати на вже споруджені пам'ятники.

У приміщенні міської ради відбулася зустріч ініціаторів створення Меморіального комплексу на честь загиблих у зоні АТО полтавців. Депутат міської ради Вадим Ямщиков, архітектор Ірина Особік та представники громади обговорювали питання з батьками полеглих у війні.

На зустрічі було підкреслено, що кошти на Меморіал вже виділені з міського бюджету, і як тільки з батьками будуть погоджені деталі художнього вирішення кожного окремого поховання, можна буде приступати до реалізації проекту.

Складність виникла в тому, що деякі батьки не очікували на момент поховання дітей допомоги від міської влади, та встановили пам'ятники самостійно. Тож тепер, коли кошти з бюджету для створення Меморіалу на центральній алеї міського кладовища виділені - облаштовані раніше поховання вибиваються з загального вигляду майбутнього комплексу.

Чому важливо, щоб це був саме комплекс загальноміського значення, а не окремі могили? На жаль, людська пам’ять коротка, багато хлопців пішли молодими, не залишивши після себе нащадків. Ми знаємо, що часто трапляється зі звичайними похованнями. Років за 50 вони поступово приходять у занедбаність. Тому важливо, щоби пам'ять про наших героїв збереглася набагато довше. За Меморіалом будуть доглядати не тільки батьки та родичі тих, у чий дім прийшло горе, але й місто та майбутні покоління полтавців,

- пояснила архітектор Ірина Особік, яка розробляє проект Меморіалу на громадських засадах.

Про мету зустрічі нам також розповів депутат міськради Вадим Ямщиков, ініціатор створення Меморіалу:

Ми знову зібралися з батьками, щоб розповісти їм, на якому етапі знаходиться питання будівництва комплексу. Також хочу попросити батьків, які вже встановили пам'ятники, піти назустріч усім нам та сім'ям інших хлопців, і дати згоду на встановлення пам'ятників у єдиному стилі. Поховання не будуть однаковими. Будуть враховані побажання кожної сім'ї по кожному полеглому бійцю, проте вони мають бути гармонійними по відношенню один до одного. Крім того, я буду намагатися отримати матеріальні компенсації для тих батьків, які вже встановили пам’ятники за свій кошт.

Олена КУЗІНА


Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.