ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:22 04.03


Виділених ветеранам коштів вистачить на п'ять тисяч примірників "Вісника" щотижня

Особливого резонансу після першого недовготривалого засідання полтавського міськвиконкому набуло рішення "Про виділення коштів" на суму близько мільйона гривень за програмою "Турбота".

Так, на виконання Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення "Турбота" на 2016 рік було прийнято рішення "Про виділення коштів" на загальну суму 942 800 гривень.

Про це йдеться в інформації на офіційному сайті міськради. Ці кошти передбачені на фінансову підтримку "громадських організацій ветеранів, інвалідів, чорнобильців, реабілітованих, інших організацій та об'єднань, які опікуються проблемами інвалідів та сприяють вирішенню соціально-важливих загальноміських проблем та завдань".

Відтак, раді Полтавської міської організації ветеранів рішенням передбачено виділення коштів на суму 754 200 гривень, Полтавській міській організації інвалідів Великої Вітчизняної війни та Збройних Сил – 94 300 гривень, Полтавській міській Спілці ветеранів війни в Афганістані – 94 300 гривень.

В офіційному повідомленні ані слова немає про те, на що саме будуть спрямовані кошти, виділені цим трьом громадським організаціям. Проте, на засіданні були присутні журналісти, які наводять пряму мову міського голови Полтави Олександра Мамая:

Якщо громада звернулася з проханням передплати міського видання, відмовляти не можна. Це не такі великі кошти. Чимало наших людей передплачують "Полтавський вісник", тому що там є програма телепередач…

Проти цього рішення проголосували два члени виконкому з дев'ятнадцяти. Об'єднання "Самопоміч" на своїй сторінці у мережі Фейсбук прокоментувало рішення виконкому таким чином:

Неймовірними зусиллями, ввечері напередодні засідання виконкому, нашому представнику, таки вдалося "вибити" порядок денний засідання, без обґрунтувань, звітів, мети та доцільності прийняття зазначених питань. Зверніть увагу на п.4 порядку денного - "Про виділення коштів". Все, крапка. Тут варто зважити, що решті членів виконкому порядок денний було роздано вже під час самого "дійства", і голосування по питанням зайняло менше 10 хвилин. Так, наприклад, на засіданні без жодних пояснень, обґрунтувань було проголосовано виділення з бюджету міста коштів громадським організаціям: ГО "Рада Полтавської міської організації ветеранів", ГО "Полтавській міській організації інвалідів ВВВ", ГО "Полтавській міській Спілці ветеранів війни в Афганістані" близько мільйона гривень на придбання газети "Полтавський вісник" та ще мільйон на "функціонування" такого дорогого та фактично "золотого" для бюджету міста засобу масової інформації – "Полтавський вісник". Вважаємо за свій громадянський та моральний обов'язок, доводити до відома полтавців інформацію про наших "героїв".

Нескладні математичні підрахунки дають нам змогу дізнатися про кількість щасливчиків, яким дістанеться передплата на одну з найтиражніших газет регіону на дев'ять місяців (на весь рік наразі цю щотижневу газету вже передплатити неможливо). Якщо вартість однієї пільгової передплати до кінця року становить 180 грн, то газетою будуть забезпечені приблизно п'ять тисяч ветеранів та інвалідів Великої вітчизняної. А також члени їхніх родин, адже газету, як правило, читає вся сім'я…

Артур ЗАПЕКА

бюджет, передплата, виконком, Вісник, ветерани

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.