ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:45 05.03


Сергій Попов згадав про Петра Блажівського

Прокурор Полтавщини Сергій Попов дав прес-конференцію, на якій відзвітувався про работу у минулому році, згадав "справу Блажівського" та зауважив, що 99 відсотків збитків, завданих через корупцію - відшкодовано.

У прокуратурі Полтавської області відбулася прес-конференція прокурора області Сергія Попова та його заступників за підсумками роботи у 2015 році.

Інформуючи журналістів, прокурор Полтавщини зазначив, що минулого року слідчі підрозділи області направили до суду 59 обвинувальних актів щодо 63 осіб. У провадженнях про корупційні злочини загалом було відшкодовано 99% завданих збитків.

Не можу не зупинитися на провадженні щодо колишнього начальника УДАІ в Полтавській області, який після призначення на посаду неодноразово вимагав та отримував від підлеглих працівників неправомірну вигоду. Наразі він ухиляється від суду, тому прокуратурою заявлено клопотання про звернення в дохід держави 10 млн. грн. застави, що була визначена при обранні вищезгаданій особі запобіжного заходу. А сам він оголошений у розшук

- сказав Сергій Попов про Петра Блажівського.

Цікаво, що у сфері охорони дитинства минулого року прокуратурою області було заявлено 149 позовів на загальну суму майже 8 млн. грн. Прокурори реагували на порушення майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, про стягнення одноразової допомоги випускникам шкіл-інтернатів; про накладення заборони на відчуження квартири; про визнання права на спадкове майно або права користування житлом, усунення перешкод у користуванні ним.

Поширення набула практика звернення до суду з позовами про зобов’язання органів фіскальної служби анулювати ліцензії на продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів, унаслідок реалізації підприємцями цих товарів неповнолітнім; скасування розпоряджень органів виконавчої влади про створення класів-комплектів тощо.

прокуратура, Петро Блажівський, Сергій Попов,

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.