ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:15 09.02


31 березня – кінцевий термін підписання декларацій полтавців з сімейним лікарем

З 1 квітня полтавці повинні звертатися до тих сімейних лікарів, з якими вони підписали декларації. Їх укладають безстроково. Якщо пацієнт вирішить підписати угоду з іншим лікарем, це можна зробити у будь-який час.

Не обов’язково звертатись до медика за місцем реєстрації - тепер можна обрати лікаря, який приймає біля вашого дому або роботи.

Кожен може вибрати терапевта, педіатра, або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі, а гроші за медичне обслуговування заплатить держава.

Для цього потрібно лише паспорт та ідентифікаційний номер. Лікар внесе ваші дані в систему, роздрукує декларацію,яку ви підпишете і з цього моменту ви можете звертатись до лікаря у будь-який час.

Щоб підписати декларацію, потрібно визначитися з сімейним лікарем — він може взяти на облік не більше двох тисяч людей.

Сімейний лікар з десятирічним стажем Олександр Денисенко нововведень не боїться — і зараз консультує майже 2 тисячі пацієнтів. На кожного припадає по 10 – 15 хвилин прийому. 

Для пацієнтів більш зручно вибирати собі сімейного лікаря, територіально чи у кого більше подобається лікуватися. Деякі лікарі підходять більш психологічно , по лікуванні, з інших дільниць, з інших амбулаторій . Можливо навіть з іншої частини Полтави.

- каже Олександр Денисенко, сімейний лікар КЗ "Центр ПМСД №2" м. Полтави

Електронна система запису до лікаря – обов’язковий пункт при укладанні декларації. Дані пацієнтів внесуть до єдиного реєстру і передадуть до Національної служби здоров’я.

За кожного пацієнта медик отримуватиме різну суму кошів.  Якщо це людина середнього віку, це приблизно 370 гривень на рік, якщо це дитина до п’яти років, суму збільшено до 700 гривень, людина похилого віку —  сума більша до семисот гривень.

Декларацію пацієнти підписують безстроково. Розірвати угоду можна у будь-який момент. Укласти договір з іншим сімейним лікарем – так само, повідомляє телеканал "Лтава".

здоров'я, угода, сімейний лікар

За темою:

  • КТ чи МРТ: який вид діагностики підходить для обстеження легенів
  • У 27 полтавців діагностували СНІД: зростання захворюваності
  • Секрети ідеального шкіри: комплексний підхід до догляду
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.