ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:44 05.03


За бюджетні гроші надрукують 16 соціально важливих книг

Днями губернатор Валерій Головко провів засідання експертної ради з випуску соціально значущих книг місцевих авторів, що видаються за кошти обласного бюджету.

Соціальну значущість представлених видань експертна рада оцінювала за такими критеріями: актуальність видань і новизна теми в контексті сучасних проблем українського державотворення; сприяння розвитку національної культури українського народу, зміцненню його духовності й моралі; збагачення суспільства національними та загальнолюдськими надбаннями в економічній, політичній та духовній сферах; розширення сфери вживання української мови як державної, розвиток національного інформаційного та культурного простору; висвітлення життя й діяльності видатних постатей в історії, культурі, науці держави та краю; сприяння заповненню маловідомих і невідомих сторінок історії рідного краю; глибина опрацювання теми та залучення маловідомого первинного матеріалу з вітчизняних і зарубіжних джерел; високий професійний рівень видання за умови його соціальної значущості.


Валерій Головко підкреслив, що головним критерієм відбору книг є тема державності, єдності, героїзму українського народу.

Усе, що стосується єдності та героїзму українського народу — головний критерій відбору книг. Нині проблеми в суспільстві існують, тож один із шляхів їх вирішення і є книги

- зазначив голова ОДА, звертаючись до експертів.

Цього року на розгляд експертної ради були подані книги історико-краєзнавчої, військово-патріотичної та дитячої тематики. Із 34 видань рекомендовано для включення до плану випуску соціально значущих видань – 16, два видавничих проекти експертна рада розглядатиме наступного року, решту було відхилено.
Остаточний варіант цього плану буде затверджено наказом інформаційного Департаменту після затвердження обласного бюджету - у межах виділених асигнувань. Надруковані за кошти обласного бюджету видання передаються безкоштовно бібліотекам, творчим спілкам і культурним товариствам тощо.

книги, ОДА, бюджет

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.