ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:18 06.03


Департамент, який займається декомунізацією в області, перестав платити за свій сайт

Днями призупинив роботу сайт департамента комунікацій із громадськістю ОДА - саме він займається декомунізацією в області. На сайті тепер зазначено, що його роботу призупинено у зв’язку з несплатою.

Сайт департаменту інформації та комунікацій із громадськістю Полтавської ОДА перестав працювати. У повідомленні на сайті, до якого немає доступу, тепер значиться:

Роботу сайту тимчасово призупинено у зв’язку з несплатою за подовження терміну дії доменного імені та хостингу.

Як виявилося після розмови з начальником департамента Вадимом Штефаном, плани на сайт, який розроблявся і підтримувався за бюджетні гроші, розмиті.

Ми з цим розберемося. Це не ми поставили напис. Зараз ми виясняємо ситуацію, потім включимо сайт. Взагалі, все дуже просто. Зараз ми переглядаємо роботу сайту і будемо створювати на базі ОДА абсолютно нову схему електронного урядування. На попередній нараді у голови ОДА нашему департаменту поставили таку задачу. А цей сайт ми вб’ємо, я думаю. Тому що він не відповідає сучасним вимогам.

Розробляв сайт полтавський веб-технолог Максим Ганжа (веб-студія "Фокс"). Він дав трохи іншу інформацію про те, чому сайт відключили від роботи.

Цього року я особисто в руки Штефану передав лист з питаннями і документи на проплату за ім’я та хостинг. У відповідь отримав усний ультиматум: вони платять за рахунком за хостинг (тобто продовжують зі мною працювати), а я за це безкоштовно переробляю сайт. Потім прислали навіть список робіт. Роботи там тисяч на десять, за нинішніми цінами. Рахунок за хостинг - близько чотирьох тисяч на рік. Відповіді на мій офіційний запит, будуть платити чи ні, я не отримав, ну і проплати, само собою, теж немає...

На сайті обласної ради ми намагалися з’ясувати, чи виділяли з бюджету гроші на підтримку роботи сайта департамента цього або минулого року. Однак жодного звіту про виконання обласних цільових програм там немає. А в обласному бюджеті на цей рік не деталізовано, куди саме і скільки йде грошей, призначених департаменту інформації та комунікацій із громадськістю ОДА.

Програму ж комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери на 2016-2018 роки, яку готував департамент, розкритикували на бюджетній комісії і фінансування вона на отримала. Згідно з нею, на ці заходи мало піти 20 мільйонів гривень із бюджету, але підтримали депутати лише видання енциклопедії "Полтавіка" та роботу комунального агентства "Новини Полтавщини". Депутат Алла Федорченко (ВО "Свобода") пояснила тоді:

Із наданих розрахунків незрозуміло, куди яке фінансування має іти. Немає конкретного розподілу коштів за статтями. Наприклад, щороку виділяються великі кошти на висвітлення діяльності влади, але в деяких ЗМІ пишуть лише, що робить ОДА та її керівництво. А це ж кошти з обласного бюджету, в одній тільки облраді працюють 84 депутати. Ми просили дати порівняльну таблицю - скільки виділено коштів і який результат їхнього витрачання.

Тим часом сайт підрозділу, який займається декомунізацією в області, не працює і не працюватиме до здійснення оплати. А програма, за якою працює управління, досі не прийнята.

сайт, Штефан, Фокс, Федорченко, департамент, бюджет, гроші

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.