ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:43 06.03


Поліція проти Киви, а міністр внутрішніх справ - за

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вступився за начальника департаменту боротьби з наркозлочинністю Іллю Киву, який досі не пройшов переатестацію і проти якого виступає керівник Нацполіції.

Керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе не вважає, що нинішній голова департаменту боротьби з наркозлочинністю полтавець Ілля Кива може залишатися на посаді.

При цьому вона підкреслила, що остаточну оцінку Киві повинна дати переатестація, а також, при необхідності, відділ внутрішньої безпеки.

Я вже сказала - переатестація поки не закінчилася. Але особисто моя думка - я не бачу Ківу поліцейським офіцером у нашій новій поліції

- сказала Деканоідзе.

Як відомо, Ілля Кива неодноразово робив скандальні заяви і вчинки. Зокрема, у відповідь на те, чи готовий він пройти поліграф, чиновник поцікавився, чи готовий поліграф "пройти його". Також він допустив покарання підозрюваних поза судом.

Йому інкримінують зв’язки з криміналом у минулому, захворювання, які несумісні з відповідальними посадами, а також корупційні діяння. Раніше проти нього виступала частина батальйону "Полтава", який він свого часу очолював.

Сам Кива до цих пір не пройшов переатестацію в новій поліції.

А вчора міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вступився за Киву.

Ілля Кива зараз працює, і коли виникне така необхідність - пройде переатестацію. Ілля Кива – адекватний гідний офіцер. І те, що існує дискурс навколо цього, мені це відомо. Я ціную людей не по тому, хто про що говорить про нього у пресі, а по тому, що вони роблять. І за останні 10 років операція по затримці наркокур’єрів та кокаїну на суму 45 мільйонів доларів США тому свідчення. Якщо комусь він не подобається - це нормально. Але повинен бути об'єктивний процес атестації. І під тиском кодеїнопоширючої мафії або під тиском інших людей, я не збираюсь поступатися. Я збираюся провести об'єктивний процес. На те й переатестація, у якій буду приймати участь не я. І така переатестація неодмінно буде. Я оцінюю роботу так, що коли людина працює на своєму місці - це позитивно

- цитує Авакова УНН.

Ілля Кива, Арсен Аваков, Хатія Деканоідзе, поліція

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.