ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:03 06.03


Антимонопольний знов покарав "Полтававодоканал" та "Полтаватеплоенерго"

Територіальне відділення Антимонопольного комітету наклало штраф на комунальні підприємства "Полтававодоканал" та "Полтаватеплоенерго" за те, що ті стягували завищену плату зі споживачів без лічильників.

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала КП "Полтававодоканал" та "Полтаватеплоенерго" усунути причини виникнення порушення конкурентного законодавства і умов, що їм сприяють. Про це повідомляє УНН-Центр з посиланням на прес-службу Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Як встановило відділення за результатами розгляду звернення, підприємства стягували завищену плату за надані послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води із споживачів, які не мають квартирних засобів обліку гарячої та холодної води.

Такі дії містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом вчинення дій, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Слід зазначити, що КП"Полтававодоканал" та "Полтаватеплоенерго", посилаючись на рішення виконкому Полтавської міської ради від 28 грудня 2012 року за №354, при нарахуванні плати за надані житлово-комунальні послуги застосовують різні норми питомого водоспоживання для одних і тих же споживачів.

В зв’язку з вищенаведеним, адміністративна колегія рекомендувала в десятиденний термін вжити заходів щодо усунення порушень.

Полтаваобленерго, Полтававодоканал, антимонопольний, штраф

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.