ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:57 06.03


"Ворскла" знову не змогла впоратися з "Шахтарем". ВІДЕО, ГРАФІКА, СТАТИСТИКА

У матчі 17 туру чемпіонату у Львові полтавська "Ворскла" поступилася 1:3 донецькому "Шахтарю", пропустивши від Срни, Тайсона й Едуардо і забивши завдяки Громову.

До першої гри чемпіонату полтавці вже підійшли під гнітом кубкової поразки від "Шахтаря" 0:4. Однак та невдача, як виявилося, лише змотивувала "Ворсклу" грати краще.

Василь Сачко, головний тренер "Ворскли", після матчу зазначив:

Це була вже інша гра, аніж у Полтаві. Ми намагалися комбінувати, створювали моменти, забили і могли забити ще... Можливо, й добре, що ми "вкотилися" у весняну частину чемпіонату двома зустрічами з донеччанами, адже ми здобули важливий досвід і стали трохи сильнішими

Його візаві, Мірча Луческу, змінив у стартовому складі двох захисників, в атаці ж у нього грали ті самі виконавці, що й у Полтаві (і це не дивно). Румунський спеціаліст сказав після гри:

Коли в інтервалі в три дні проходять ігри з сильним суперником, завжди буває так, що після категоричної перемоги хлопці недоналаштувалися

Однак зовні хоч і було видно, що донеччани грають не на сто відсотків своїх можливостей і подумки вже готуються до зустрічі з "Андерлехтом", але і цього вистачило для полтавців. У стартовому складі "Ворскли" зміни в порівнянні з матчем трьома днями раніше було небагато - той же єдиний форвард Коломоєць, Бартуловича в атаці змінив Громов (діючи часто відтягнутим нападником), на фланзі вийшов Хльобас, Чеснакова в опорній зоні поміняв Ткачук, а лінія захисту залишилася незмінною. У рамці замість Непогодова грав Ткаченко.

Статистика Soccerway.com

Молодий воротар змушений був витягнути м’яч зі своїх воріт уже на дев’ятій хвилині - Срна зі штрафного, який заробив Скляр, майстерно відправив м’яч у сітку воріт.

Але, на відміну від матчу в Полтаві, у Львові полтавці після першого голу заходилися виправляти ситуацію. Двічі вони мали нагоди, щоб забити, але підводила реалізація Хльобаса й Скляра. До перерви гра стала повільнішою: "Шахтар" не форсував подій, а "Ворсклі" не вистачало класу, аби діяти першим номером.

Та на 36-й хвилині гостям удалося зрівняти рахунок. Скляр організував контратаку, запустив у прорив Коломойця, паралельним курсом до якого біг Громов. Юрій віддав поперечну передачу, а Артем переграв Пятова з меж штрафної площі (на відео з 0:17).

Ще до перерви "Шахтар" міг вийти вперед, але зробив це вже в другому таймі. На 49-й хвилині Тайсон (який заробив той перший гольовий штрафний) після скидки головю від Едуардо і подачі Срни з кутового вивів гірників уперед. На відео вище цей фрагмент - з 0:25.

Другий гол після стандарту "Шахтаря" закріпив тенденцію, коли гірники багато забивають після стандартів. Євген Гресь, співробітник науково-аналітичної групи "Ворскли", зазначив після поєдинку:

"Ворскла" сегодня нанесла по воротам горняков в полтора раза больше ударов, а соперник трижды попал в створ - и забил три гола... Два из них - после стандартов. В предыдущих матчах чемпионата капитан Шахтера Дарио Срна 10 раз пробивал штрафные удары и не разу не попал в створ ворот. А тут попал - и забил. Всего в этом сезоне горняки забивают 35% мячей после стандартных положений (при этом в 2016 году они ещё не били пенальти), а это очень хороший показатель

І знову після забититого м’яча гра перемістилася в центр поля без значних загострень. Часто донеччани уникали єдиноборств, але "Ворскла" вперто нав’язувала бортьбу, "заробивши" під кінець матчу вдвічі більше фолів, аніж господарі.

Статистика soccerway.com

А на 85-й хвилині "Шахтар" знову забив, коли один із героїв матчу Тайсон розпочав атаку, підключивши Ісмаїлі, простріл якого замкнув Едуардо. Полтавці просто не встигли повернутися на позиції. Це був усього лише третій удар гірників по воротах - і третій гол. На відео вище цей фрагмент - з 0:39.

"Ворскла" ж завдала більше десятка таких ударів, однак більше не забивала, хоча свій супермомент втратив Бараннік на останній хвилині.

Після поразки 1:3 полтавці в таблиці нічого не втратили - за ними п’ята сходинка.

Таблиця з сайту Football.ua

Шахтар - Ворскла - 3:1
Голи: Срна 9, Тайсон 49, Едуардо, 85 - Громов, 36.

Шахтар: Пятов, Ісмаїлі, Кривцов, Ракицький, Срна, Малишев, Степаненко (Едуардо, 46), Тайсон, Коваленко, Марлос (Нем, 69), Феррейра (Бернард, 75).

Ворскла: Ткаченко, Пердута, Дитятьєв, Даллку, Сімінін, Скляр (Довгий 54), Ткачук, Громов, Хльобас, Ребенок, Коломоєць (Бараннік 86).

Попередження: Едуардо - Даллку, Дитятьєв.

Післяматчева прес-конференція тренерів:

Євген БРИЖ

футбол, ФК Ворскла, Шахтар, Сачко, Луческу

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.