ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:00 17.02


Ворскляни виграли перший офіційний матч року завдяки голу Кулача

У стартовому матчі весняної частини футбольного сезону полтавська "Ворскла" вдома перемогла рівненський "Верес" за рахунком, але не за грою. Єдиний гол Кулача вирішив долю поєдинку на користь біло-зелених.

Ворскла — Верес — 1:0

Гол: Кулач 59.

Ворскла: Шуст — Пердута, Даллку, Чижов, Сапай — Шарпар, Чеснаков — Ребенок, Кулач, Кобахідзе (Одарюк 90+2) — Коломоєць (Васін 65).
Запасні: Ткаченко, Скляр, Саків, Гіоргадзе, Кадимян. Головний тренер — Василь Сачко.

Верес: Бандура — Сімінін, Борзенко, Адамюк, Каменюка — Карасюк, Каленчук (Морозенко 79) — Западня, Степанюк, Кожанов (Пепі 85) — Куліш (Сергійчук 65).
Запасні: Фастов, Лук’янчук, Приймак, Мягков. Головний тренер — Юрій Свірков.

Попередження:  Чеснаков 47, Кулач 60, Сапай 80 – Каленчук 30, Каменюка 74, Борзенко 76, Сергійчук 87.
Арбітр – Микола Балакін (Київська область).
17 лютого 2018 року. Полтава. Стадіон "Ворскла". 900 глядачів. 1 градус.

Незвично дивитися український футбол уже у середині лютого, втім регламент чемпіонату та літній Мундіаль цього вимагають. Пощастило, що ця зима доволі лояльна до футбольних умов і поле стадіону "Ворскла" має підігрів та знаходиться у непоганому стані.

Після поновлення чемпіонату на полтавців одразу чекала гра з претендентом на "бронзу", а найголовніше – вирішена задача втриматися у першій шістці після першого етапу.

Ворскляни гарно за результатом грали на турецьких зборах, здобувши сім перемог при двох поразках. Склад підопічних Василя Сачка у порівнянні з осінньою частиною чемпіонату майже не змінився. Головна втрата – Микола Матвієнко, який був основним лівим захисником. На цю позицію активно награвався Вадим Сапай – він і закрив її в першому офіційному матчі року.

У "Вереса" ситуація в клубі за зиму докорінно змінилася. Ціла плеяда гравців залишила "рівненський народний" (тепер клуб офіційно базується у Львові), а група нових прийшла на заміну. На тренерській посаді також не обійшлося без змін – білоруський спеціаліст Юрій Свірков тепер головний замість Юрія Вірта.

Розпочався матч із чудової нагоди нападника "Вереса" Куліша, до якого м’яч потрапив через незлагоджені дії захисників ворсклян, проте Шуст урятував свої ворота. Після стартового тиску гостей їх активність у матчі зменшилась. Такий хід поєдинку був розбавлений моментом Степанюка, який із меж воротарського майданчика пробивав головою, але удар вийшов не сильним і Шуст без проблем зафіксував м’яч.

Якщо хвилини до 30-ї команди намагалися грати в футбол, то далі почалася сама лише боротьба. Втім, на 59-ій хвилині "Ворсклі" вдалася швидка атака, яка в результаті закінчилася взяттям воріт. Владислав Кулач із правого флангу перевів м’яч на лівий - на Ребенка, а сам у цей час підключився до штрафного майданчика, де знову заволодів м’ячем після невдалого удару Пердути. Кулач зробив декілька дотиків та пробив поміж ніг захисника – удар не сильний, проте точний – акурат поруч зі стійкою м'яч закотився у сітку воріт.

На 77-й хвилині зі штрафного удару з 18-ти метрів пробивав новачок біло-зелених Васін – удар під поперечину Бандура кінчиками пальців перевів на кутовий. Після стандарту ворскляни знову ледь не забили – завадив Микита Каменюка, який виніс м’яч із лінії воріт гостей.

Наприкінці основного часу ледь не "привіз" Шуст, випустивши м’яч після кутового, але полтавським захисникам вдалося підстрахувати свого досвідченого кіпера.

Як то частіш буває після зимової паузи — команди демонструють не найкращий футбол, тому головне нині — результат, треба здобувати залікові пункти до свого активу. "Ворскла" дещо розчарувала своєю грою, але перемогла. А переможців не судять…

Статистика матчу:
Удари — 9:4
Удари в площину воріт — 5:2
Кутові — 3:8
Гольові моменти — 3:3

Турнірне становище команд УПЛ, статистика туру

спорт, футбол, ФК Ворскла, УПЛ

За темою:

  • Основні властивості пептидного препарату TB 500
  • Миргородчанка стала чемпіонкою Європи з гирьового спорту
  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.