ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:10 07.03


У Полтаві хочуть зробити велодоріжки уздовж найбільших вулиць

Громадські активісти й експерти розробили концепцію розвитку велоінфраструктури Полтави, згідно з якою хочуть створити велодоріжки уздовж основних вулиць міста. Але влада не поспішає її приймати.

Волонтери, активісти й управління містобудування і архітектури міськвиконкому розробляють концепцію розвитку велоруху й велосипедної інфраструктури.

Робота триває рік, її підсумком має стати узгоджена концепція, яку винесуть на розгляд профільних комісій, а потім, можливо, на сесію міської ради.

Згідно з концепцією, передбачається поліпшення велоінфраструктури міста - створення велодоріжок, парковок.

Один із ініціаторів розробки і впровадження документа Ірина Садовнікова пояснила:

Зараз концепція з нашими правками на розгляді у міськвиконкомі, у кількох управліннях. Зараз пропонується прийняти стратегічний документ - концепцію розвитку велоінфраструктури Полтави на п’ять років, в якій є схема-карта майбутньої веломережі і низка положень щодо того, що треба ще зробити для її впровадження

Активісти пропонують при кожній реконструкції вулиць враховувати потребу створення велоінфраструктури, включати її закладення при розробках технічних завдань на реконструкцію.

Однак реконструкцій вулиць у місті найближчим часом не планується. За словами Ірини Садовнікової, на останньому на сьогодні засіданні робочої групи з впровадження велоінфраструктури був присутній перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства Костянтин Малько. Він повідомив, що на 2016 рік не передбачено жодних проектів реконструкції вулиць:

У місті є проект ще 2012 року - реконструкції вулиць Артема, Огнівської, Колективної, де включена велоінфраструктура, але його реалізація коштує близько 40 млн грн і цього року реалізовуватися не буде

- цитує Костянтина Малька Садовнікова.

Між тим, згідно із задумом активістів, у місті всі основні магістралі мають бути забезпечені велодоріжками, а разом із ними - і необхідною велоінфраструктурою.

велосипед, велодоріжка, реконструкція

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.