ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:42 08.03


В області створюють автоматизований містобудівний кадастр

Керівник обласного управління містобудування та архітектури Олександр Панков днями відзвітувався про створення автоматизованої системи містобудівного кадастру Полтавщини.

Кожен із нас регулярно стикається з потребою збирати ті чи інші довідки. Часто доводиться бігати з кабінету в кабінет, із контори в контору. Обурюємось – бюрократія!

Причиною такої ситуації є система збору інформації. Кожне відомство, кожна структура збирає потрібні саме йому дані. В Україні наразі є 12 національних кадастрів: земельний, містобудівний, лісовий, мінеральних ресурсів, національний кадастр антропогенних викидів із джерел та абсорбції поглиначами парникових газів, кадастр тваринного світу, територій та об'єктів природно-заповідного фонду, водний, виноградний кадастр України, археологічний, вітровий кадастр України. І неймовірна кількість реєстрів різного рівня. Щоб отримати профільну інформацію, потрібно звертатися окремого до кожної установи, що володіє нею.

Містобудівний кадастр — це державна система зберігання та використання:геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови, інформаційних ресурсів будівельних норм, державних стандартів і правил для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві, а також формування галузевої складової державних геоінформаційних ресурсів.

Містобудівний кадастр створюється як розподілена геоінформаційна система та ведеться з урахуванням даних державного земельного кадастру. Запровадження кадастру передбачає створення бази даних про існуючу забудову з конкретизацією прив'язки об'єктів до певної території чи земельної ділянки.

Про головну мету створення автоматизованого містобудівного кадастру сказав Олександр Панков:

Надання якісних послуг і подолання корупції шляхом унеможливлення спілкування з чиновниками. Всі послуги людина має отримувати в одному місці і не бігати за довідками по всьому місту

А губернатор Полтавщини Валерій Головко слушно зауважив, що пересічна людина не повинна бігати за довідками по всьому місту: "Якщо програма не має користувача на виході – це марно витрачені державні гроші". Нова система, яку планують запустити вже у цьому році, повинна працювати на людину та унеможливити корупційну складову.

містобудівний кадастр, Олександр Панков, ОДА

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.