ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:31 09.03


Полтавці влаштували мітинг і збір підписів на підтримку Савченко. ФОТО

Сьогодні біля будівлі ОДА до півтисячі полтавців зібралися на мітинг на підтримку ув'язненої в Росії української льотчиці Надії Савченко.

У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова У Полтаві підтримали Надію Савченко/Фото Олега Журавльова

В обідню перерву, з 12:00 до 13:00, під будівлею облдержадміністрації було велелюдно. Близько 500 полтавців прийшли "морально підтримати" Надію Савченко, яку утримують та судять в Росії. Якраз сьогодні – п'ятий день її сухого голодування через ненадання їй останнього слова під час процесу.

З вимогою врятувати Надію у непростій ситуації громадяни зверталися до центральної влади на мітингу. Учасники акції тримали у руках плакати, частина з яких була створена централізовано і роздана всім бажаючим. Але були й плакати індивідуального зразку та навіть вишивані полотна на честь Надії Савченко. Більшість полтавців дізналася про захід за допомогою соціальних мереж й відвідали його без примусу. Студенти ПУЕТ, які організованою групою стояли поруч із одним із своїх викладачів Петром Вороною, схоже, були виключенням. Хоча у цьому не зізнавалися й взагалі відмовлялися коментувати захід, на який прийшли.

Мітинг закінчився збором підписів під зверненням до Президента України Петра Порошенка з вимогою якнайскоріше визволити з російського полону Надію Савченко. Тим часом частина мітингувальників із плакатами вишикувалася уздовж проїжджої частини, аби привернути увагу до акції водіїв та пасажирів, які проїжджали вулицею Жовтневою...

мітинг, Савченко, ОДА

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.