ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:02 09.03


За 41 мільйон доларів на Полтавщині боротимуться з гіпертонією. Світовий банк слідкуватиме, аби не розікрали

На реалізацію проекту боротьби з гіпертонією Світовий банк надасть Полтавщині позику у суммі 41 млн. доларів США, загалом же вісім областей України отримають позику на 215 мільйонів.

У рамках проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" до Полтави завітав представник Світового банку Фон Зао. Він розповів, що на реалізацію проекту з надання послуг хворим на гіпертонію медична галузь Полтавщини отримає позику від Світового банку.

Його метою є досягнення контролю за рівнем артеріального тиску у людей віком від 40 до 60 років. Субпроект впроваджується за рахунок коштів позики Світового банку у обсязі 41 мільйон доларів та коштів бюджету України у сумі 4,1 мільйона доларів.

У рамках реалізації проекту планується провести відповідні заходи серед людей віком від 40 до 60 років, це близько 500 тисяч осіб. Провести дослідження, виміряти тиск, сформувати групи ризику, створити школи артеріальної гіпертензії, розробити комп’ютерний реєстр пацієнтів, створити експрес-методи діагностики та багато інших заходів. Мета проекту - досягнути цільового рівня артеріального тиску осіб у даному віці

- розказав директор департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак.

У реалізації Субпроекту братимуть участь обласний клінічний кардіологічний диспансер, інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та клінічна лікарня ім. Скліфосовського, центральні міські та районні лікарні, Центри первинної медико-санітарної допомоги.

Щодо протидії корупції, то ми працюємо над тим, щоб ужити всіх необхідних заходів у цьому напрямку. Зокрема, у нас є підрозділ, який займається боротьбою з корупцією, він знаходиться у Вашингтоні. Представник підрозділу залучається тоді, коли є якась підозра або скарга. Також ми намагаємося працювати з неурядовими організаціями і залучаємо їх для незалежного моніторингу. Що стосується впровадження у кожному окремому регіоні, то потрібно точно слідувати правилам Світового банку стосовно закупівель та управління фінансами

- повідомив на прес-конференції керівник програми Світового банку Фон Зао.

Фінансування субпроекту в Полтавської області є найбільшим серед вісьмох областей України, які беруть у ньому участь. Також у проекті задіяні Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Львівська та Рівненська області.

позика, Світовий банк, допомога, гіпертонія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.