ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:30 09.03


Грип і застуда не полишають Полтавщину - минулого тижня захворіли майже сім тисяч осіб

6970 осіб захворіли на грип та застуду минулого тижня на Полтавщині. 64 відсотка з них - діти. І хоча рівень захворюваності нижчий за епідпороговий, однак досі циркудює штам AH1pdm09.

За даними Держсанепідслужби в Полтавській області захворюваність на грип та гострі респіраторні інфекції знижується, показники нижче епідпорогових, однак при вірусологічних дослідженнях продовжує визначатись циркуляція вірусу грипу AH1pdm09.

В Україні, згідно з даними ДЗ "Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я України", за восьмий тиждень поточного року спостерігалось зниження захворюваності на 2.6 відсотка, показник захворюваності 57.0 на 10 тисяч населення. В усіх регіонах України захворюваність нижче епідпорогових показників. При дослідженнях методом полімеразної ланцюгової реакції віруси грипу визначались в 15 областях та м.Києві, переважно визначався вірус грипу AH1pdm09.

В області за минулий тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 6 тисяч 970 осіб, захворюваність знизилась на 21 відсоток порівняно з попереднім тижнем. Показник захворюваності склав 48.4 на 10 тисяч населення (на 60 відсотків нижче за епідпороговий). Дітей захворіло 4467 (64 відсотка від усіх захворілих), захворюваність дітей знизилась на 13 відсотків порівняно з попереднім тижнем. Серед школярів зниження захворюваності на 13 відсотків, показник нижче за епідпороговий на 52 відсотка.

Госпіталізовано 332 хворих (152 дітей), що складає п'ять відсотків від кількості захворілих (спостерігається поступове зниження показника госпіталізації).

При вірусологічних дослідженнях методом полімеразної ланцюгової реакції визначено наявність вірусу грипу AH1pdm09 у чотирьох осіб. При дослідженнях на культурі клітин виділено п'ять штамів вірусу грипу A(H1N1)pdm09, штами направлені для підтвердження та подальшої ідентифікації до Державного закладу "Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України", повідомили в прес-центрі ДОЗ ОДА.

грип, застуда, епідемія, грві, здоров'я

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.