ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:59 11.03


У екс-директора заводу "Знамено", засудженого в Росії, знайшли рак

73-річний Юрій Солошенко, якого в Росії засудили за шпигунство на користь України, перебуває у тюремній лікарні з діагнозом "рак". 73-річний чоловік говорить, що не витримає терміну ув'язнення.

У колишнього директора полтавського заводу "Знамено" знайшли рак. Інформацію про це оприлюднила Надія Волкова, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини. В ефірі "Громадського телебачення" вона зазначила:

У Юрія Солошенка знайшли рак. Він в тюремній лікарні утримується, ніхто не знає, як його лікують і чим. Він просив його помилувати, але потім відмовив... 73 роки. Його підозрюють у шпигунстві на користь України, дуже швидко засудили. Раніше він перебував у Лефортово, зараз, наскільки відомо, відбуває покарання у Нижньому Новгороді. Він сам говорить, що не витримає

Полтавець був затриманий 5 серпня 2014 року в Москві, куди він приїхав на запрошення свого знайомого по "оборонці". Українцю закидали шпигунство згідно зі ст.276 КК РФ. За даними ФСБ, Солошенко нібито збирався тестувати, купити та вивезти секретні деталі зенітно-ракетних комплексів С-300 (є на озброєнні в Україні і Росії).

Спочатку Юрій Солошенко свою вину не визнавав, але згодом пішов на домовленість зі слідством, тому що натомість його пообіцяли повернути до України – на цій версії наполягає син полтавця Олександр Солошенко.

Він нині є найстаршим із 21 затриманого громадянина України, котрі утримуються в Росії.

Солошенко, Знамено, шпигунство

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.