ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:42 11.03


Полтавці не хочуть загальних лічильників від "Полтавагазу"

Представники ОСББ Полтави виступили проти встановлення загальнобудинкових лічильників.

Представники громади та ОСББ не лише протестують проти встановлення загальнобудинкових лічильників, а й заявляють, що "Полтавагаз" - монополіст і діє необґрунтовано, пише УНН. Свою позицію полтавці озвучили в межах "круглого столу" з питань укладання договорів між ПАТ "Полтавагаз" та ОСББ і ЖБК.

Нам не надають жодного економічного, нормативного та юридичного обґрунтування таких змін, жодних результатів експертиз та розрахунків. Ми стурбовані та обурені тим, що монополісти без нашої згоди почали встановлення загальнобудинкових лічильників загального обліку газу. Але до чого це призведе? Добросовісні громадяни в результаті платитимуть за газ інших, в кого у квартирі, як приклад, прописана одна людина, а проживає декілька. Є люди, які займаються підприємницькою діяльністю у квартирах і теж використовують газ понад норми. Виходить, що мешканці інших квартир будуть зобов'язані їх утримувати. Ми вже не вперше протестуємо, люди виходять назустріч робітникам ПАТ "Полтавагаз" і не дають встановлювати такі лічильники. Найгірше, що нам не показують ніяких обґрунтувань таких робіт, а говорять лише про Програму, затверджену кабміном. Але ж програма стосується лише змін інвестицій, а не встановлення загальних лічильників

- вважають представники громади.

"Полтавагаз" пояснює свої дії забезпеченням виконання чинного законодавства, згідно з постановою Кабміну:

Ми діємо в межах Постанови НКРЕКП №3831 від 19.11.15 року. Норма споживання газу на особу становить три кубометри, і встановлення лічильників забезпечить і контроль над споживанням і, головним чином, безпеку

Додамо, що на "круглий стіл" люди принесли оголошення, що були розміщені у їхніх будинках та під'їздах, відповідно до яких, у випадках відмови від встановлення лічильника, полтавцям відключать постачання газу.

Громада та представники ОСББ міста підготували звернення з вимогами, які листом направлять до Президента України та Верховної Ради України.

ПАТ Полтавагаз, лічильники

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.