ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:16 11.03


Податківці виявили міні-НПЗ, який нелегально виробляв дизпаливо

Податківці виявили, що на одному з міні-НПЗ в області нелегально виготовляли дизельне паливо. За документами підприємство виготовляло бензин і за його збут платило податки. Дизпаливо ж продавали нелегально.

Як повідомили в оперативному управлінні ГУ ДФС у Полтавській області, в рамках проведення спеціальних заходів "Акциз-2016" та "Рубіж-2016" оперативниками Головного управління ДФС у Полтавській області встановлено, що службові особи підприємства Полтавської області на обладнанні міні-НПЗ здійснюють виготовлення та подальшу реалізацію паливно-мастильних матеріалів з неповним відображенням по документах бухгалтерської та податкової звітності об'ємів виготовленої і реалізованої продукції.

Так, технологічний процес виробництва на вказаному міні-НПЗ передбачає виготовлення із сировини (нафта, газовий конденсат) бензину і дизельного пального. Однак, згідно поданої звітності, підприємство відображало офіційну реалізацію виключно бензину, а виготовлене дизельне пальне відпускалося в адресу СГД-трейдерів та реалізовувалося через мережу автозаправних станцій без сплати податків.

Співставленням кількості придбаної сировини з кількістю реалізованих паливно-мастильних матеріалів встановлено, що підприємством лише протягом двох місяців роботи занижено податків на суму 2.7 млн грн.

У рамках досудового розслідування відкритого за даним фактом кримінального провадження за ознаками ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків) проведено обшуки в офісних і виробничих приміщеннях, а також на території нафтобази, під час яких вилучено виробничу і фінансово-господарську документацію, журнали ввезення-вивезення сировини і продукції, а також майже 780 тон дизельного пального, ринкова вартість якого становить 11.8 млн грн.

На даний час проводяться експертні дослідження відібраних на території нафтобази зразків паливно-мастильних матеріалів (як сировини так і готової продукції), тривають слідчі дії.

НПЗ, дизпаливо, податкова

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.