ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:18 12.03


Саакашвілі провів у Полтаві антикорупційний форум

Будь-який полтавець міг взяти участь у антикорупційному форумі, який провів 11 березня "Рух за очищення". Родзинкою заходу став виступ губернатора Одещини Саакашвілі.

До ПД "Листопад" ще за дві години до початку антикорупційного форуму почали приходити бажаючі "безкоштовно подивитися на живого Саакашвілі". Саме так висловилася одна з відвідувачок заходу. І власне, саме грузин був головною силою, яка наче магнітом притягала полтавців на вечірнє побачення.

Захід зібрав повну залу бажаючих послухали про те, як потрібно боротися з корупцією в Україні і, зокрема, в Полтаві. Власне кажучи форум став своєрідною "демонстрацією монологів" – по черзі на сцені виступали відомі українські політики. Почав нардеп і журналіст Сергій Лещенко. У своїй промові він зазначив, що Полтава – прекрасне місто, але до влади у ньому прийшли люди, які роздавали аптечки і цукор. Саме тому ніхто не дбає сьогодні про чистоту і розвиток обласного центру. Крім того, Сергій Лещенко сказав те, що стало лейтмотивом заходу:

У нас в Україні з'явилася нова національна ідея – боротьба з корупцією на всіх рівнях

На думку народного депутата, саме корупція, а не війна на сході, є фактором, який не дозволяє вибратися країні з економічної ями.

Тему продовжив губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі. Полтавці зустріли його надзвичайно тепло, оплески лунали постійно. Прогнозовано – найбільше дісталося від нього Арсенію Яценюку та очолюваному ним Кабміну:

За останній тиждень Кабмін прийняв дві постанови. Першу - про заборону посадовим особам критикувати дії Кабміну. Друга стосується формули розрахунку тарифів у громадських туалетах на території України. Тобто, в Кабміні, нарешті, знайшли час вирішити питання громадських туалетів. Немає нічого важливішого для Кабміну в ці дні, як займатися громадськими туалетами. І вони потім кажуть - не критикуйте нас. А я демонстративно порушую цю постанову про критику і буду порушувати далі, поки вони не почнуть проводити реформи

Колишній грузинський Президент також розповів про реформи у своїй рідній країні і порівняв їх із українськими. Так, на його думку, ми можемо безперешкодно звільняти чиновників і прибрати з влади кумівство, тому що країна – дуже велика і реформатори з цими звільненими не зможуть зустрітися випадково. За словами Саакашвілі, у грузинському Податковому кодексі – близько трьохсот статей, тоді як в українському – тисяча. Це означає, що в Україні податківці мають більше засобів для маніпулювання законом, а підприємці – менше можливостей для успішного ведення бізнесу. Ну і куди ж без Арсенія Яценюка, по якому Міхеїл Ніколозович "пройшовся" як слід. Зокрема, сказав, що нинішній Прем'єр-міністр України не має права порівнювати себе з Маргарет Тетчер. Тому що нинішній губернатор Одещини мав задоволення "особисто знати Тетчер", а також "має нещастя знати Арсенія Яценюка".

Коли Саакашвілі закінчив і зайняв одне з крісел в першому ряду, його майже миттєво оточили журналісти та прихильники. Просили інтерв'ю та автографи. Він явно був задоволений такою увагою, тому намагався всім приділити увагу, хоча через промови інших учасників форуму на сцені, його практично не було чути.

Цікаво, що зала підтримувала всіх виступаючих оплесками. Але після виступу Саакашвілі люди почали розходитися. Тому наступних виступаючих – нардепа Віктора Чумака, а також лідера партії "Демальянс" та колишнього депутата Київської міської ради Василя Гацька слухали вже не так уважно...

Загалом антикорупційний форум тривав близько трьох годин. І хоча організатори запевняли, що "Рух за очищення" – суто громадський проект, враження складалося зовсім інше: почалася чергова виборча кампанія, зіркою якої і є Саакашвілі.

корупція, закон, Лещенко, Саакашвілі

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.