ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:51 12.03


Миргородці не вірять у самогубство поліцейського

Жителі Миргорода уважно слідкують за тим, як розслідується резонансна смерть дільничного поліцейського Олександра Овсієнка.

23 лютого в Миргороді трагічно загинув дільничний поліцейський Олександр Овсієнко. Його знайшли повішеним удома. Існують кілька неофіційних версій цієї трагедії, серед яких варто виділити дві: на поліцейського тиснуло керівництво, вимагаючи щомісяця сплачувати певну суму у якості "данини",  а також інша - дільничний писав анонімні листи вищому керівництву Нацполіціі щодо корупції місцевих чиновників, через що йому могли помститися.

28 лютого у Миргороді на центральній площі міста відбулося народне віче. Люди прийшли підтримати батьків поліцейського, у яких не було жодної інформації від слідчих стосовно ходу розслідування загибелі сина. Місцеві мешканці привселюдно висловили свою позицію — вони не вірять у версію самогубства. Крім того, мешканці Миргорода засуджують методи роботи керівництва правоохоронних органів. А депутати міськради звинуватили поліцейських в затягуванні розслідування смерті дільничного. Не задоволені депутати Миргородської міськради темпами і результатами роботи слідчих. Про це вони повідомили 11 березня під час відкритого засідання "круглого столу" за участі членів колегії ГУНП у Полтавській області.

Депутати Миргородської міськради висловили недовіру керівництву місцевої поліції, звинуватили їх у затягуванні розслідування та непрофесійних діях оперативної групи, яка працювала на місці події.

У відділі комунікацій ГУНП в Полтавській області нам повідомили, що за фактом смерті дільничного поліцейського слідчим обласної поліції відкриті кримінальні провадження за статтею 115 (умисне вбивство) та статтею 120 (доведення до самогубства) Кримінального кодексу України.

Наразі про миргородські події повну інформацію має вище керівництво Національної поліції та МВС України. Ми продовжуємо моніторити ситуацію у місті-курорті.

смерть, Миргород, поліція, Овдієнко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.