ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:11 13.03


Полтавщина встановила партнерські стосунки з Мар'їнкою

12 березня полтавські чиновники відвідали Донеччину з метою встановлення партнерських відносин і надання допомоги потерпілій від постійних обстрілів Мар'їнській школі №1.

Голова Полтавської облради Олександр Біленький і заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Роман Товстий відгукнулися на ініціативу глави Донеччини встановлювати зв'язки народної дипломатії.

 - У нас виникла ідея - за кожним містом обласного значення, за кожним районом повинна бути закріплена одна з областей України, - каже голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський.
Він зазначив, що мова йде про встановлення саме партнерських відносин, у першу чергу на рівні культури та освіти.
Фінанси для нас не ключове питання. Ми говоримо про обмін вчителями, прийомі донецьких дітей на літній відпочинок. Працюємо, щоб до нас з гастролями приїжджали творчі колективи. Без інтеграції Донеччини в єдине українське простір не відбудеться формування єдиної політичної нації

- підкреслив Жебрівський, слова якого наводить donbass.ua.
Полтавщина першою серед областей відгукнулася на пропозицію брататися з Донецькою областю і виявила бажання допомагати Мар'їнці як одній із найбільш постраждалих від атак бойовиків.

За кожним районом Полтавської області буде закріплений населений пункт Мар'їнського району. Ми готуємо багато проектів, мета яких - показати, що вся Україна співчуває Донеччині. Потрібно ламати психологічний бар'єр, що Донбас - це якась "сіра зона"

- зазначив голова Полтавської облради Олександр Біленький.


Керівництво Полтавщини також побувало в Мар'їнської загальноосвітньої школі №1, подарувавши сертифікат на придбання 15 металопластикових вікон.

 

війна, АТО, допомога, міста-побратими, Біленький

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.